100. Yılı kutlandı

Edirne'de, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenklerin sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

100. Yılı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edirne Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, sağlık çalışanları olarak tek amaçlarının ülkenin sağlık koşullarını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tek gayesinin ulusun sağlık koşullarını en üst düzeye çıkarmak ve idamesini sağlamak olduğunun belirten Yıldırım, "Bizlerde ezelden beri hür yaşamış milletimizin, işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bu bağımsızlık meşalesinin 100. yılını kutluyor olmanın bir kez daha tarifsiz onuru ve gururu içerisindeyiz." dedi.

“Düzenlemelerle İyileştirmeler Devam Ediyor”

14 Mart Tıp Bayramı'nın tıp mesleği mensuplarının yurdunu savunma hareketi olarak başladığını anımsatan Yıldırım: "Tıbbi cihaz, teknoloji ve hastane mimarisinde zirveye ulaştığımız ülkemizde tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın daha mutlu, daha huzurlu ve güzelliklerle dolu bir çalışma ortamını sağlamak biz sağlık yöneticilerinin öncelikli vazifeleri olmalıdır. Bu bağlamda devletimiz ve bakanlığımız tarafından gerekli hukuksal ve sosyal düzenlemeler yapılmakta ve çalışan haklarını koruyan bu düzenlemelere her gün bir yenisi daha eklenmektedir." şeklinde konuştu.

Tören Atatürk Anıtı önünden 25 Kasım Stadyumu'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşle son buldu.

İpek Deniz