15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'na 147 sporcu katıldı

Edirne'de bu yıl 15'incisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'na 147 sporcu katıldı.

15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'na 147 sporcu katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği himayelerinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nda sporcular Merkez Binevler-Hacıkuşlar Durağından start aldı. Yüksek tempoyla başlayan yarış 76 kilometrelik parkurun tamamlanmasıyla sona erdi. 44 büyük erkek, 95 master ve 8 kadın olmak üzere 147 sporcu pedal çevirdi.

Yarış başından itibaren büyük mücadeleye sahne olan yarışta 4 resmi hakem görev aldığı yarışlarda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Burak Abay genel klasmanda 1 saat 42 dakikalık derecesiyle birinci oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna, katılan sporculara teşekkür etti.

Yarışların bu yıl 15’incisini düzenlediklerine vurgu yapan Zorlutuna, “Bugün 147 sporcu start aldı. Sporcularımız memnun. Uluslararası düzeyde yarış koşan sporcularımız yarışımıza katıldı. Edirne Valiliği himayesinde gerçekleştirdiğimiz turnuvada destek verenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir havada düzenledik. Nice yarışlara.” Şeklinde konuştu.

44 büyük erkek, 95 master sporcu ve 8 kadın sporcu katıldı.

Yarış sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Abay, organizasyonun 15 yıldır sürdüğünü bu nedenle bilinen bir parkurda pedal çevirdiklerini söyledi.

Yarışın başlarında grupların dağıldığını belirten Abay, “3 güçlü isim önde kaldık. Üçümüzde bitişe kadar mücadele ettik son düzlükte kendimizi gösterdik. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz ve devamını dileriz.” Dedi.

Genel klasmanda yarışı 2’nci tamamlayan Gökhan Uzuntaş da 3 kişilik kaçış grubuyla yarışı tamamladıklarını iletti.

Organizasyona her yıl düzenli olarak katılmaya çalıştığını dile getiren Uzuntaş, “Çok güzel bir organizasyon. Ödülleriyle, kupasıyla ve madalyasıyla Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir şampiyona.” Şeklinde konuştu.

Edirne Bisiklet Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt da yarışın düzenlenmesinde emeği gecen tüm kurumlara teşekkür etti.

Yarışın sorunsuz şekilde tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Kurt, “Halkımızın daha fazla desteğini istiyoruz.” Dedi.