17 Ağustos unutulmadı...

Edirne'de 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla AFAD, MEB AKUB, EDAK ve MAG AME ekipleri tarafından kentteki bir alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi açıldı.

17 Ağustos unutulmadı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve saat 03:01'de meydana gelen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçti. Her yıl bu tarihin anısına çeşitli etkinlikler organize edilirken,  hayatını kaybeden vatandaşlar anılıyor.

Depremin üzerinden 25 yıl geçse de, hüznü kalplerde yaşamaya devam ediyor. Depremin acısını unutmayan ekipler depremde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem bilinci oluşturmak amacıyla o anları anlatan fotoğrafları bir alışveriş merkezinde sergiledi.

"Depremlerin acı boyutunu yaşamamak için vatandaşları hazırlıyoruz"

Sergi hakkında bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MEGAME) Edirne İl Temsilcisi Tuğberk Emre Aktaş, 17 Ağustos depreminin 25’inci yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiklerini ve böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini anmak, bu depremlerin acı boyutunu yaşamamak için insanların hazır olmasını sağlamak olduğunu belirten Aktaş, kentin Şükrüpaşa, Atatürk, Abdurrahman ve Kocasinan Mahallelerinde Afet Gönüllüleri Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mahallelerin şu anda eğitim aldığını ifade eden Aktaş, eğitimler tamamlandıktan sonra mahallelere konteyner konularak oradaki malzemelerle yerel ve ulusal afetlere müdahale edebileceklerini belirtti.

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük merkezli depremi anma faaliyeti olarak bir resim sergisi oluşturduklarını söyleyen MEB AKUB Lideri Serhat Üretmen, amaçlarının orada kaybettikleri vatandaşları anmak ve depremin oluşturduğu yıkımı göstererek farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Edirne Arama Kurtarma Derneği Genel Sekreteri İbrahim Tekbaş, depremde kaybettikleri canları anmak ve farkındalık oluşturmak için sergi açtıklarını söyledi.

Dilek Şahin