'4 mevsimlik lastikler tamamen kar amaçlı üretiliyor'

Vatandaşlar 4 mevsimlik lastik tercih ediyor, peki, avantajları neler? Oto lastik tamircisi Bülent İçten, mevsimine göre lastik kullanımının sürücülere daha faydalı olacağını anlattı.

'4 mevsimlik lastikler tamamen kar amaçlı üretiliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de sıkça değişen hava koşulları, vatandaşları 4 mevsimlik lastiklere yönlendiriyor. Uzmanlar, 4 mevsimlik lastiklerin avantajları ve kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Türkiye gibi hava koşullarının sürekli değiştiği bir ülkede, araç sahipleri için lastik seçimi önemli bir karar haline geliyor. Her mevsime uygun özellikler sunan 4 mevsimlik lastikler, sürücülere çeşitli avantajlar sunuyor.

4 mevsimlik lastikler, adından da anlaşılacağı gibi her döneme uyum sağlama yeteneğine sahip. Kış lastikleri sert ve soğuk hava için tasarlanırken, yaz lastikleri sıcak asfaltta iyi performans gösteriyor. 4 mevsimlik lastikler ise bu iki ayrı lastiğin avantajlarını bir araya getiriyor. Böylece sıcak yaz günlerinde de karlı kış günlerinde de etkili bir sürüş deneyimi sunuyor.

4 mevsimlik lastiklerle değişen mevsimlere uyum sağlanabiliyor. Bu nedenle ekstra bir takım lastik satın almaya gerek kalmıyor. 4 mevsimlik lastikler ılıman hava koşullarında da iyi bir yol tutuşu sunuyor. Hem kuru hem de ıslak yollarda daha fazla güvenlik sağlıyor.

Oto lastik satıcısı Bülent İçten, 4 mevsimlik lastiği tavsiye etmediklerini söyledi.

Mevsimine göre lastik kullanılması gerektiğini belirten İçten, “Zorlu koşullarda 4 mevsimlik lastik kötü sonuçlar veriyor. Çeşitli kazalara da neden olabiliyor. Üreticilerin para kazanmak için ürettiği bir ürün. Tamamen kar odaklı düşünceyle üretiliyor. Bence kullanılmaması lazım. Yaz aylarında da yazlık lastik tavsiye ediyoruz. Lastik alırken üzerindeki etiketlere dikkat etmemiz gerekiyor. Üzerlerinde hangi sınıf olduğuna dair ibareler var. Bu değerlerin en yüksek olanını almamız lazım. Mevsimine göre lastik takılmazsa fren mesafesi uzar. Yol tutuşlarında da problemler yaşanabilir. Buna bağlı kaza yapma olasılığı da artar.” Dedi.

Doğukan Vurgun