'45 bin oyla kazanacağız'

AK Parti Edirne Belediye Meclis Adayı Ayhan Dinç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dinç yerel seçimlere yönelik yaptığı açıklamada, 1 Nisan sabahında AK Parti Edirne teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Avukat Koray Uymaz'ın 45 bin oyla kazanacağını söyledi.

'45 bin oyla kazanacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Belediye Meclis Adayı Ayhan Dinç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dinç yerel seçimlere yönelik yaptığı açıklamada, 1 Nisan sabahında AK Parti Edirne teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Avukat Koray Uymaz’ın 45 bin oyla kazanacağını söyledi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi heyecan artarken AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Adayı 37 yaşındaki Ayhan Dinç, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek hayata geçirmeyi düşündükleri projelerden bahsetti.

“Çorbada tuzumuz olsun”

Edirne’deki eksiklikleri gördüğü için böyle bir göreve başvuru yaptığını belirten Dinç, Edirne Belediye Başkan AdayıAvukat Koray Uymaz ve parti teşkilatının bu görevi layık görmesi ile meclis üyeliği sıralamasında yer aldığını ifade etti.

Edirne’de mahalle gezileri, esnaf gezileri yaparak sorunlarını dinlediklerini söyleyen Ayhan Dinç,herkesin farklı sıkıntıları olduğunu ve tek tek bunların notlarını aldıklarını belirtti.

“Hizmet seçimi olduğu unutulmamalı”

Gittikleriher yerde projelerini anlatarak,halkın gönlüne girdiklerinin altını çizen Dinç, “31 Mart’ta da kazananın biz olacağımızıdüşünerek hareket ediyor ve çalışmalarımız sürdürüyoruz. Edirne halkından bu konuda destek bekliyoruz. Genel seçimlerde insanlar farklı partilere oy verebilir ama bu bir hizmet seçimi olduğu için yerel seçimde bunu düşünerek hükümetin partisini desteklemek gerekir. Hükümetin partisi olmayan belediyeler de vardır ama hizmetler çok değişmez. Bakanlıklar hükümete ait olduğu için bunların kapılarını çaldığınız zaman güzel şeyler olabilir. Muhalif belediyeler bir umut çıkmaz diye Ankara’nın kapısını çalmayabilir. Adayımız da uzun yıllardan beri siyasetin içerisinde olan birisi. Edirne halkından 31 Mart günü sandık başına gittiğinde mantıklı düşünerek hareket etmelerini bekliyoruz. Edirne bizim inşallah 1 Nisan sabahında kazanan biz olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinç, Edirne’de gördükleri eksiklikleri vatandaşların istekleri doğrultusunda değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Belediye meclis üyeliğini belli bir yaş gurubu üstündekilerin yaptığını fakat son yıllarda genç oranında artış olduğunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine cevap veren Dinç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla meclislerde gençlerin ve kadınların önde yer aldığını söyledi.

“Hiçbir zaman ayrım yapmadım”

AK Parti döneminde gençlere siyasette büyük önem verildiğini vurgulayan Dinç,“Seçilme yaşından meclis başkanlığına kadar gençlere önem veriliyor. Genel olarak Edirne’de bu yaşıma kadar ayrım yapmaksızın her partiden arkadaşın sorununu çözmeye çalıştık. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. 1 Nisan’dan sonra siyasi partiler ortadan kalkacak, hizmet öne çıkacak. Biz de hizmetin Edirne’ye gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Gençlerin de her zaman yanındayız” dedi.

Edirne’nin her türlü sorunlarını çözeceklerini söyleyen Dinç, alt yapıdan, ulaşım sorununa kadar ne varsa bunları aşacaklarını belirtti. AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Adayı 37 yaşındaki Ayhan Dinç, “1 Nisan sabahında AK Parti Edirne teşkilatı ve belediye başkan adayı Avukat Koray Uymaz 45 bin oyla kazanacaktır. Seçimi alacağımıza eminiz” ifadelerineyer verdi.

Özlem Ceylan