65 YAŞ KISITLAMAYA NASIL BAKIYOR?

Edirne'de koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşım araçlarına ücretsiz biniş saatleri İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kısıtlandı. Artık vatandaşlar sadece saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasından ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

65 YAŞ KISITLAMAYA NASIL BAKIYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla kentte yeni tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşım araçlarına sadece 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ücretsiz olarak binmeleri diğer saatler içerisinde binmeleri halinde ücret ödemeleri gerektiği yer aldı.

Ücretsiz biniş saatleri dışında toplu ulaşım kullanmaları gerektiğinde ödeyecekleri ücretin ekonomilerini olumsuz etkileyeceğini belirten 70 yaşındaki Ali Tezel; "Vatandaşa bunların yansıtılmaması gerekiyor. Yaşlıların düşünülmesi güzel ancak ücret vermek istemez insanlar. Bu durum bizim cebimizi zorlar. Herkes fedakârlık yapmak zorunda. Her ne kadar yaşımız gereği bedavaya gidip geliyor olsak da buna bir süre getirilmemesi gerekiyor. Bu konuyla ilgilenilmesi gerekiyor." Dedi.

65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlıkları için sokağa çıkmamaları gerektiğini belirten 67 yaşındaki Lütfiye Tezel; "İşi olmayan vatandaşlar dışarıya çıkmamalı. Herkes kendinden başkasını düşünmek zorunda, biz işimiz olmadığı zamanlar dışarıya çıkmıyoruz. 65 yaş ve üzeri vatandaşların ETUS binişlerinin ücretlendirilmesi sağlık açısından mantıklı." İfadelerini kullandı.

Kurul tarafından alınan kararın doğru olmadığını dile getiren 72 yaşındaki Hasan Yel, saat 8'den sonra ücretsiz binişlerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Yel; "Alınan bu karar doğru değil. Hastaneye randevuyla gidiyoruz, randevumuz 3 ten sonra olursa ne yapacağız. Bu bizi her konuda zorlar. Benim 5'te tarlaya gitmem gerekirse ücret mi ödeyeceğim? Bizim de düşünülmemiz gerek. Saat 8'e kadar olmasına da razıyız ama bu şekilde bizi maddi bakımdan zorlar." Şeklinde konuştu.

Ogün Kurkan