663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanı başladı

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kol bağlayacak toplam 852 pehlivan için Mimar Sinan Spor Salonu'nda kayıtlar başladı. Kayıt işlemlerini takip eden Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Şenel, başpehlivanlardan Özkan Yılmaz'ın sakatlık, Cenk İldem'in milli takım görevi nedeniyle güreşlere katılamayacağını söyledi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 852 pehlivan kol bağlayarak dualı çayıra çıkacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Sarayiçi Er Meydanı'nda çayıra çıkacak pehlivanlar için kayıtlar sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Sporcular, Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kayıtlar için erken saatlerden itibaren hazırlıklarını yaparak salona geldi.

Pehlivanların kayıt işlemlerini takip eden Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Şenel,gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl Kırkpınar'da 852 pehlivanın güreş tutacağını belirtti.

"40 Başpehlivanımız Kol Bağlayacak"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş'in federasyon başkanı olması itibariyle CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi oluşturulduğunu belirten Şenel, "2023 yılında yapılan 7 organizasyondan sonra 2024 yılındaki 663'üncü tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılım hakkı elde eden sporcular burada güreşecek. Bu anlamda 852 pehlivanımızın güreşme hakkı doğdu. Başpehlivanlık kategorisinde 32 başpehlivanımız ligden direkt katılım sağladı. 8 başpehlivanımız da yapılacak ön elemeden katılacak. 6 Temmuz Cumartesi günü 40 başpehlivanımız sahada kol bağlayacak" ifadelerine yer verdi.

Hem ligde hem de kura sisteminde değişiklik olduğunu söyleyen Şenel, "Ön elemeden gelen 8 başpehlivanımız, 32 başpehlivanımızın üçüncü torbadaki, 24 ile 32 arasındaki başpehlivanlarla karşılıklı eşleşme yapıp, oradaki kalan 8 ile toplamda 32 başpehlivanımız kalacak. Birinci torba dördüncü torbayla, ikinci torba da üçüncü torbayla eşleşme yapıp, kalan 16 da karışık kura sistemiyle Pazar günü 8 başpehlivanımız kalarak güreşe devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.

Başpehlivanlardan Özkan Yılmaz'ın sakatlık, Cenk İldem'in milli takım görevi nedeniyle güreşlere katılamayacağını duyuran Şenel, kaç kişinin katılacağının kayıtlar sonucu belli olacağını aktardı.

"Üç gün boyunca savaş vereceğiz"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına güreşen 16 yaşında ayak boyu güreşçisi Mustafa Ekin, bu yıl arkadaşları ve hocalarıyla birlikte çok iyi hazırlandıklarını ve üç gün boyunca savaş vereceklerini ve iddialı olduklarını söyledi.

İpek Esma Çeşme