676 bin dekar arazi sulamaya açıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çakmak Barajı'nı inceledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök'ten bilgi alan Yumaklı, son 22 yılda Edirne'ye 44 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Yumaklı, 226 su ve sulama projesi gerçekleştirerek 676 bin dekarlık araziyi sulamaya açtıklarını açıkladı.

676 bin dekar arazi sulamaya açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’deki temasları doğrultusunda Çakmak Barajı’nı inceleyen Yumaklı, son durum hakkında bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı, yüksek hava sıcaklığının tarımsal üretim başta olmak üzere suyla ilgili belli oranda sorunlar oluşturduğunu ifade etti.

Suyu yönetmek adına adımlar attıklarını vurgulayan Yumaklı, “Edirne için de aynı şekilde devam ediyoruz. Son 22 yılda ülkemizde 2.4 trilyon liralık su ve sulama yatırımı yapmış durumdayız. Edirne’de de aynı şekilde 44 milyar yatırımı gerçekleştirmiş durumdayız 226 su ve sulama projesini hayata geçirerek. 676 bin dekarlık araziyi sulamaya açtık ki bu da bu bölge için son derece önemli.  Edirne'nin su ve sulama konularındaki taleplerini çok yakından takip ediyoruz. Özellikle sulama alanında yine yeni dönem için söylüyorum. Yaklaşık 14 milyar liralık bir kaynak aktarılarak burada 15 projeyi inşallah hayata geçirmiş olacağız. Bununla beraber 525 bin dekarlık bir arazinin de ilaveten sulamaya açılması söz konusu olmuş olacak. Tabii sadece bunlar değil aynı zamanda önceki dönemlerden gelen açık sulama kanallarının kapalı hale getirilmesi, burada da su kayıplarını engelleyecek bir sonucu bizim için doğurmuş olacak Hamzadere Barajı, Çakmak Barajı, Edirne sulaması, Subaşı sulaması, Bülbüldere Regülatörü ve sulaması. Yani bu projeler bizim 14 milyar liralık ayırmış olduğumuz kaynağın çalışma alanı olacak.” Dedi.

Bakan Yumaklı, tüm çiftçilere bereketli bir yıl geçirmelerini diledi.