8. Uluslararası Edirne Maratonu sporcu kit dağıtımı başladı

16 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek ve Cumhuriyetin 100. yılına ithafen koşulacak olan '8. Uluslararası Edirne Maratonu' için sporcu kit dağıtımı Karaağaç Lozan Anıtı'nın bahçesinde yapılıyor.

8. Uluslararası Edirne Maratonu sporcu kit dağıtımı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 

16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek ve Cumhuriyetin 100. yılına ithafen koşulacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu için Karaağaç Lozan Anıtı bahçesinde sabah saat 07.00'de sporcuların alana gelmesi ve ısınma hareketlerinin ardından 08.00'de startı verilecek.

Organizasyonun yapılacağı Karaağaç Lozan Anıtı'nın bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, maratona ilişkin açıklamalarda bulundu.  8. Uluslararası Edirne Maratonu için 12..-17.00 saatleri arasında kit dağıtımının yapıldığını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, sporcuların coşkulu şekilde etkinlik alanına geldiğini ifade etti.

Sporcuların 16 Temmuz 2023 sabah 07.00'de toplanma alanına geleceğini ısınma hareketlerinin ardından 08.00'de ise start vereceklerini belirten Akdağ, Koşu grupları, bireysel koşanlar, farkındalık gösterenler olmak üzere 923 kişiyle Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde organizasyonu gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Her sporcunun farklı bir teması olduğunu belirten Akdağ, "Bizim ana temamız bu Cumhuriyeti bize armağan edenlere borcumuzu ödemek adına 100. yıla ithafen koşacağız. Etkinliğimizi bu şekilde gerçekleştireceğiz. Katılımı gösteren tüm herkese teşekkür ediyoruz. Hava sıcaklıklarına bağlı olarak maratonun saatini 08.00 olarak planladık" dedi.

Sporcuların Karaağaç Lozan Anıtı önünden başlayarak Pazarkule istikametine doğru start alacağını söyleyen Akdağ, "Ara bölgeden tekrar dönüp Türkiye'ye giriş yapıyoruz. Aynı güzergahtan devam eden sporcular Orman İşletme Müdürlüğü'nün orada 10 kilometre dönüşünden dönerek tekrar buraya gelerek 10 kilometrelik etabı tamamlamış olacak. 21 kilometre koşan sporcular da yine geçen ilki gibi Tarihi köprülerden Meriç Tunca Köprülerinden geçerek Set boyundan Gazmihal Köprüsü'nün oradan Bankalar Caddesi ve Selimiye'nin etrafında bir iler çizerek aynı güzergahtan da geri dönerek parkuru tamamlamış olacaklar" şeklinde açıklamada bulundu.

"08.00- 11.00 saatleri arasında güzergahtaki yollar kapalı olacak"

Maraton çerçevesinde 08.00- 11.00 saatleri arasında güzergahtaki yolların kapalı olacağına değinen Akdağ, İl Koordinasyon Kurulu ile yapılan toplantı doğrultusunda herhangi bir aksama yaşanmayacağını ve tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

Haber Merkezi