AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİNDE SINAV ZAMANI

AFAD gönüllüleri eğitimlerinde sona gelindi. 18 yaş üzerindeki herkesin online başvurabildiği AFAD gönüllü eğitimlerine Edirne'den 600 kişi başvurdu. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 150 kişi ise 10'ar kişilik gruplar halinde sınava giriyor.

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİNDE SINAV ZAMANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD gönüllülük sistemine başvurular nasıl yapılıyor?

2019'un Temmuz ayında "Afetlere Hazırlık Yılı" ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllülük sistemini uygulamaya aldı. Gönüllülük sistemi hakkında açıklama yapan AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, “İstanbul 12 bin 480 kişi gönüllü sayısında ilk sırada yer alırken bu kenti 4 bin 108 kişiyle Ankara, 2 bin 5 kişiyle İzmir, ilk üç sırada yer aldı. Edirne’de ise 600 kişi AFAD gönüllüsü olmak için başvuru yaptı. Saha eğitimlerini başarıyla tamamlayan 150 kişi ise sınavda başarılı olursa sertifika almaya hak kazanacak.”Dedi.

18 yaş üzerindeki herkesin online başvurabildiği AFAD gönüllü eğitimleri 3 aşamada gerçekleştiriliyor. Birinci aşamada eğitimlerin AFAD portalı üzerinden uzaktan gerçekleştirildiğini dile getiren İl Müdürü Ali Altındal; “ikinci aşamada gönüllülere birebir eğitimler veriliyor. Ardından ise AFAD gönüllülere saha eğitimi veriliyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar ise koronavirüs önlemleri kapsamında 10’ar kişilik gruplar halinde sınava giriyor.” Diye konuştu.

Eğitimler 3 ayrı seviyede gerçekleşiyor

Gönüllüler, afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alacak şekilde, yetkinlikleri ve aldıkları eğitime göre üç ayrı seviyede sınıflandırılıyor.

"Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı", "Destek AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı" ve "Uzman AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı" ile seviye seviye AFAD gönüllülerinin eğitilerek afet farkındalığının artırılması, afet ve acil durumlar karşısında toplum direncinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Sistem, vatandaşların afet ve acil durumların her safhasında görev alabilecek AFAD gönüllüsü olmasına imkân tanıyor. Böylece her vatandaşın yakınlarında, afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip, ne yapacağını bilen bir AFAD gönüllüsü bulunabilecek.

Ebru Güven Mutlu