Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının birinci birleşimi meclis başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Süloğlu RES üretim tesisinde enerji üretim alanı hakkında hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu. Rapor üyeler tarafından onaylandı.

Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları başladı. Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile başladı.

Toplantıda komisyon raporları görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Süloğlu RES projesine yardımcı olacak GES projesi için oluşturulan rapor üyeler tarafından onaylandı. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından Edirne merkez, Süloğlu ve Lalapaşa’ya kayıtlı çiftçilerin yaş ortalamasının 58,3 olduğu açıklandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan Rapor Komisyon Başkanı Remzi Subaş tarafından okundu.

Subaş, Edirne merkez, Süloğlu ve Lalapaşa’da kaç dekar ekilebilir arazi olduğunu, ÇKS’ye kayıtlı kişi sayısı ve çiftçi yaş ortalamasını açıkladı.

Edirne merkezde yaklaşık 536 bin, Süloğlu’nda 147 bin, Lalapaşa’da 231 bin dönüm arazinin ekilebildiğini belirten Subaş, toplamda 914 dönüm arazide tarım yapıldığını vurguladı. Subaş, üç bölgede toplamda 6 bin 423 kişinin ÇKS’ye kayıtlı olduğunu, çiftçilerin yaş ortalamasının ise 58,3 olduğunu söyledi.

Süloğlu Barajı'nın daha fazla arazinin sulanması için kullanılması gerektiği aktarılan Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunu komisyon başkanı Mehmet Güneş Yılmaz okudu. Yılmaz, Süloğlu RES projesine yardımcı olacak GES projesi için oluşturulan proje hakkında üyelere bilgi verdi.

İmar planı meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Doğukan Vurgun