Altın 'güvenli liman' olmaya devam ediyor

Altında hareketlilik sürüyor. En iyi yatırım aracının altın olduğunu söyleyen kuyumcu esnafı Rahmi Cömert vatandaşlara altına yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Altın 'güvenli liman' olmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte altın alacak vatandaşlar ve evlenecek genç çiftler kuyumcuların yolunu tutuyor. Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren kuyumcu esnafları vatandaşları dövize değil altına yatırım yapmaları konusunda uyarıyor.

Altında yılsonuna kadar artışın devam edeceğini belirten Kuyumcu Rahmi Cömert, ''Altın şuanda yukarı doğru hareket etmektedir. Tabii anlık olarak fiyatlar geri çekiliyor. Ama geri çekiliyor diye düşecek anlamına gelmiyor. Altın yılsonuna kadar yükselmeye devam edecek, alıcısına kazandıracak kesinlikle kimse altın almaktan vazgeçmesin en güvenli liman altındır. Dünyadaki tüm gelişmelerden hemen etkilenen yatırım aracıdır. Öbür tarafta Türkiye'nin her yerinde ne yaşanırsa yaşansın altına sirayet eder. O açıdan sert yükselişler yaşayabiliriz. Altın kazandırmaya devam edecektir. Şuan itibariyle altının gramı 2 bin 590 TL alıcılara buluşmaktadır. Çeyrek altın satış fiyatı 4 bin 300 TL Yarım altın 8600 TL Tam altın 17 bin TL arası işlem görmektedir. Herkesin bir kuyumcusu olmalı çünkü insanlar güvendiği yerlerden alışveriş yapsınlar Yani sıradan her yerden altın almalarını önermiyorum''. Diye konuştu

“Sahte altına dikkat etsinler”

Sahte altın konusuna dikkat çeken, küçük yerlerde tanıdık kuyumculardan alışveriş yapmaları konusunda tavsiyelerde de bulunan Cömert, ''Biz bile altının, altın mı bijuteri mi ne olduğunu ayırt etmekte zorlanıyoruz yani o açıdan sahteliklere de dikkat etsinler. Tabi ufak yerlerde pek yaşanmaz ama büyük yerlerde bu tarz olaylara her gün internetten görüyoruz duyuyoruz. O açıdan herkesin tanıdık kuyumcusu olsun Nasıl herkesin berberi var kasabı var doktoru var herkesin kuyumcusu olsun İnsanlar güvendiği yerlerden alışveriş yapsınlar''  şeklinde konuştu.

Piyasanın hareketlendiği de vurgulayan Cömert, ''Düğün sezonu ve gurbetçilerin gelmesiyle sezon hareketlilik oldu. Buradan vatandaşlara sesleniyorum altına yatırım yapsınlar.” dedi.