Altındaki yükseliş sürüyor

Gram altın fiyatının bin 600 lirayı gördüğünü ve bundan sonra fiyatların düşmeyeceğini söyleyen Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, gram altın fiyatının yıl sonu 2 bin lirayı aşacağını söyledi.

Altındaki yükseliş sürüyor

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Yaz sezonu olması ve düğünlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar, kuyumcuların yolunu tutuyor. İşlerin hareketli olduğunu söyleyen kuyumcu esnafları da yatırım yapmayı düşünen ve kenarda parası olanların beklemeden gönül rahatlığı ile altını tercih edebileceğini belirtiyor.

Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, altın fiyatlarının daha yüksek seviyelere geleceğini söyledi.

Halihazırdaki fiyatın şişirme bir fiyat olmadığına değinen Cömert, “Altının şu an yıl sonu 2 bin 100 lira olması garanti.  Yani biz bin 850, bin 900 olur diyorduk yıl sonu itibariyle ama fiyatlar hızlı bir şekilde yukarı yönde hareket ve devam ediyor. Doların yükselmesi ve altın onsunun yükselmesiyle birlikte coştukça coşuyor altın. Altın gerçekten herkese gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki gerçekten yatırım aracı. Uzun vadede değil artık. Kısa vadede kazandırmaya devam edecek. Yani parası olan kesim düşünmesin. Parasını altına yatırsın. Fiyat yüksek diye korkmasın. Kesinlikle altın almasını öneriyorum. İleriki günlerde kazanacak altına yatıranlar mutlaka kazanacak.” Dedi.

Çeyrek altın fiyatının 3 bin lira civarında seyrettiğini dile getiren Cömert, gram altının bin 740 liradan işlem gördüğünü ifade etti.

Cömert, fiyatlardaki yükselişte düğün sezonunun da etkili olduğunu aktardı.

Kısa zamanda yeniden bir ivmelenmenin yaşanabileceğini söyleyen Cömert, fiyatların daha yüksek olmasını beklediklerini kaydetti.

Altını fiyatının normal şekilde seyrettiğini vurgulayan Cömert, “Merkez Bankası'nın faiz açıklaması olacak. Bunlar hep etken. Fiyatlar her şeyden etkileniyor. Yukarı yönde hareket ediyor.” Dedi.

Doğukan Vurgun