Alzhemir İçin Yapay Zekâ Devreye Girecek

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre Alzhemir dünya çapında 55 milyon demans vakasının ` ila 80'nini oluşturuyor. Bilim insanları Alzhemir hastalığının erken teşhis edecek yapay zekâ uygulaması geliştirdi.

Alzhemir İçin Yapay Zekâ Devreye Girecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl milyonlarca insana Alzhemir teşhisi konuyor. Önümüzdeki 50 yılda hastalığın görülme sıklığının 3 katına çıkması bekleniyor. NTV’nin haberine göre hastalarının tedavisi ve erken tanısı için yapay zekâ uygulaması geliştirildi. İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’ndeki çalışmalarda Alzhemir’ı erken teşhis eden yapay zekâ aracı geliştirildiği belirtildi.

VAKALARIN %82’SİNİ DOĞRU TAHMİN ETTİ

Geliştirilen yapay zekâ aracı ile vakaların %82’sinde üç yıl içinde Alzhemir’a yakalanacak olan hastaları tespit etmeyi başardı. Alzhemir dünya çapında 55 milyon demans vakasının %60 ila 80’nini oluşturuyor. Hastalıkla mücadele için her yıl 820 milyar dolar harcandığı tahmin ediliyor. Önümüzdeki yarım asır boyunca hastalığın 3 katına çıkacağı tahmin ediliyor. Alzhemir’ın belirli bir tedavisi yok.

ABD’de 600 kişinin katıldığı araştırmadan elde edilen veriler ile İngiltere ve Singapur’daki 900 kişiden elde edilen veriler hafıza kliniklerinde uzunlamasına test edildi.

HABER MERKEZİ