Amatör Spor Haftası kutlamaları başladı

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası kutlamaları çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Amatör Spor Haftası kutlamaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Etkinlikler çerçevesinde 25 Kasım Stadyumu önünden Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Bando eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik ilgiyle izlendi ve telefonlara kaydedildi.

9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlanıyor. Edirne'de  Amatör Spor Haftası kutlamaları renkli görüntülerle başladı. 7'den 70'e bayrağını eline alan herkes yürüyüşe katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır, Spor eğitmenleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır, yaptı. Amaçlarının geniş kitlelerin sporu yaşam biçimi haline getirmesi olduğunu belirten Ulaştır,  Her bir bireyin spor faaliyetlerine erişimini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu amaca ulaşmak için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin yeni spor tesislerinin açılmasını desteklediğini vurgulayan Ulaşdır, "Halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirilmiş, kamuya ait tüm spor tesisleri vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için en önemli araç olan sporun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasında en önemli görev amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Biliyoruz ki spor bilincinin ve kültürünün oluşması amatör spor kulüpleri sayesinde gerçekleşmektedir” ifadelerine yer verdi.

Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak spora, çocukların ve gençlerin geleceği için emek verdiklerini belirten Ulaşdır, sporu yaygınlaştırmak adına il ve ilçelerde spora yönelik yatırımların artırıldığını söyledi. Müdür Ulaşdır’ın konuşmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Özlem Ceylan