'Amatör sporun gençler üzerinde olumlu etkileri var'

07-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Spor Haftası' etkinliklerinin kapanış töreni Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak konuşmasında, amatör sporun gençleri olimpiyatlara hazırlamada ruhen etkilediğini ve kötü alışkanlıklardan koruduğunu vurguladı.

'Amatör sporun gençler üzerinde olumlu etkileri var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

07-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin kapanış töreni Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak konuşmasında, amatör sporun gençleri olimpiyatlara hazırlamada ruhen etkilediğini ve kötü alışkanlıklardan koruduğunu vurguladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, konuşmalar ile devam etti. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak yaptığı konuşmada; amatör sporun en önemli iki hususuna değindi. İl Müdürü Selim Ak, Amatör sporun gençleri profesyonelliğe ve olimpiyatlara ruhen hazırlama açısından ve de gençleri kötü alışkanlıklardan koruma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

“500 binlik kısım spora, 500 binlik kısım da tesislere harcanmak zorunda”

Amatör spora katılımın arttırılmasıyla gençleri kötü alışkanlıklardan ve mekânlardan korumanın mümkün olacağına değinen Ak; “Bu bakımdan da bakanlığımız amatör spora büyük önem vermektedir. Geçen yıl valiliğimiz amatör spora 1 milyon destek sağlamıştı. Proje yapıldı. Bu projenin 500 binlik kısmı amatör spor kulüplerine aktarıldı. Diğer 500 binlik kısmı da tesislere harcanmak zorundadır. Bunun da sebebi kanun bu şekilde emrediyor. Hafta etkinliklerine yoğun katılım oldu.  Emeği geçen hocalarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Amatör spor haftası kapanış töreninde çeşitli branşlarda faaliyet gösteren yılın enlerine plaket takdim edildi.

Özlem Ceylan