20 dereceden 19'u kız öğrencilerin

Edirne'de '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla program düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 20 öğrenciden 19'unun kızlardan oluşması salondakilerden büyük alkış topladı.

TAKİP ET

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıldönümü programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Lisesi Tarih Öğretmeni Emel Eken yaptı. Eken, İstiklal Marşı'nın tarihinden oluşan konuşmasında İstiklal Marşı'nın bağımsızlık, devlet ve vazgeçilmez değerlerin sonsuza dek yaşayacağının ve yaşatmak için verilen sözlerin sembolü olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Ödülleri, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından verildi.

"Kadınlar her yerde öndedir"

Belediye Başkanı Recep Gürkan, ödül töreni sırasında ödül alan 20 öğrenciden 19'unun kızlardan oluşmasının Edirne'de de kadınların her yerde önde olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Edirne Valisi Ekrem Canalp de, dereceye giren öğrencilerin çoğunluğunun kız öğrencilerden oluşması nedeniyle Edirne'nin kadınlarını tebrik ediyoruz dedi.

Programda İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan Lalapaşa Hacıdanişment İlkokulu Öğrencilerinden Zeynep Aybar, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı, Milletin Sesi Mehmet Akif temalı sunum Edirne Lisesi öğrencileri tarafından sahnelendi.

Düzenlenen anma programına Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, okul ve kurum müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme