7 yıl önce yaralı halde işyerinin önüne gelen sokak köpeği esnafın 'Dost'u' oldu

Edirne'de 7 yıl önce iş merkezinin önüne gelen yavru ve yaralı köpeği tedavi ettirerek bakımını üstlenen Dişçi Cemal Özocak, 'Dost' adını verdiği sokak köpeğini sevgisiyle yaşama bağladı.

'Özocak' ile 'Dost' arasında oluşan bağ zamanla çevredeki esnafların da ilgisini çekti. Bölgedeki esnafın da dostu haline gelen sokak köpeği, her gün iş yerlerinin önüne gelerek karnını doyuruyor sonrasında gölgelik alana sığınarak sıcak havalardan korunuyor.

Edirne'de 7 yıl önce yavru ve yaralı olarak iş merkezinin önüne gelen sokak köpeğini sahiplenerek tedavi ettiren Diş hekimi Cemal Özocak, 'Dost' adını verdiği köpeğe o gün bugündür gözü gibi bakıyor.

Edirne'de Tahmis Çarşısı üzerindeki esnaflar insanlık ölmemiş dedirtti. Tahmis Çarşısındaki iş yeri bulunan Cemal Özocak, yavru ve yaralı köpeği önce sahiplendi, sonra tedavisini yaptırdı. Şimdi ise 'Dost' ile Özocak arasında oluşan bağ hayran bırakıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla gölgelik alanlara sığınan 'Dost' bölgedeki diğer esnafın da ilgi odağı oldu. İş yerlerinin altındaki gölgelik alanlara sığınan 'Dost' isimli köpeğe sahip çıkan esnaf, onun hem karnını doyuruyor, hem de dükkanın önüne koyduğu su kabı ile serinlemesini sağlıyor.

"Herkesin su koymasını beklemiyoruz ama en azından tekmelemesinler"

7 yıl önce yavru ve yaralı olarak pasajın önündeki köpeği sahiplendiklerini, tedavi ettirdiklerini ve kısırlaştırdıklarını söyleyen Özocak, "O zamandan beri Dost'a bakıyoruz, karnını doyuruyoruz. Bizim yanımıza geliyor. Ona dost adını verdik. Aramızda çok güzel bir bağ var. Son zamanlarda bölgedeki diğer esnaf arkadaşlar da onunla ilgilenmeye başladı. Hele bu sıcak havalarda yemekten çok suya ihtiyacı oluyor. Su kaplarına su koymak lazım. Herkesin su koymasını beklemiyoruz ama en azından tekmelemesinler. Sigara izmaritlerini içine atmasınlar. Bu sıcakta insanların olduğu gibi sokak hayvanlarının da en çok suya ihtiyacı oluyor. Onları da düşünelim. Vicdanımızı yanımızda taşıyalım ve sahip çıkmaya çalışalım" ifadelerine yer verdi.

"İsmi gibi esnafın dostu oldu"

7 yaşındaki sokak köpeğinin esnafın sevdiği ve ismi gibi kendilerinin dostu olduğunu söyleyen bölge Esnafı Serpil Şinikçi, "Dost, başka bir sokakta duruyordu. Şimdi sıcakların etkisiyle Gölgeye kaçıyor. Başka bir abimiz onu sahiplenmişti. Beslenme ve bakımını yapıyordu. Şimdi bizim dükkanın önüne geliyor. Burada da dost adını verdiğimiz köpeğe biz yardımcı oluyoruz. Yemek ve su veriyoruz" dedi.

"Bu sıcaklarda hayvanların da suya ihtiyacı var"

Sıcak havanın insanları olduğu gibi sokakta yaşayan canları da etkilediğini belirten Şinikçi, "Esnaflar olarak çarşıdaki sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyoruz. Kapılarımızın önüne sokak hayvanları için su ve yiyecek koyuyoruz. Vatandaşlar da bunun hassasiyetine dikkat etsinler. suların içine sigara atmasınlar özen göstersinler. Bizler çok etkileniyoruz" dedi.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme