'AMACIMIZ ÇOCUKLARDA HİJYEN ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMAK'

Edirne'de Gençlik Spor Bakanlığı Destekli Genç Gönülleri tarafından kurulan ve kar amacı gütmeyen Dutesa Platformu üyeleri, çocuklara koronavirüs salgınında el temizliğinin önemini anlattı. Genç Kızılay Edirne İl Başkan Yardımcısı Gamze Kayer 'Etkinlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duru, temiz, saf kelimelerinden oluşan ‘DUTESA' platformu pandemi döneminde çocuklarda hijyen alışkanlığı arttırmaya yönelik düzenledikleri çalışmaları tanıtmak ve yaygınlaştırmak için çocuklarla bir araya geldi.' Dedi.

TAKİP ET

Edirne Medrese Ali Bey Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte açıklamalarda bulunan Genç Kızılay Edirne İl Başkan Yardımcısı Gamze Kayer, Dutesa gönüllülerinin birçok kenti gezerek hijyen eğitimi verdiğini belirtti. Kayer; “Dutesa gönüllüleri çocuklarla bir araya geldi. Burada da çocuklarla koronavirüs salgınında hijyen, el yıkama alışkanlığını arttırma gibi konularda farkındalık yaratmak için buradalar. Edirne'de düzenleyecekleri faaliyetlerin organizasyonu aşamasında bizden yardım talep ettiler. Bizde bugün onları burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Önemli konuda böyle bir faaliyette bulunduğumuz için çok mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

Dutesa Gönüllüsü Emirhan Belli, koronavirüs salgını dolayısıyla birçok şehre hijyen eğitimi vermek için gittiklerini belirtti. Belli; “Amacımız pandemiden dolayı başlatmış olduğumuz çocuklardaki hijyen alışkanlığı arttırabilmekti. Çünkü ülkemizde çocuklarda hijyen alışkanlığı pek mümkün değil. Bizde bunun için ne yapabiliriz diye ekip arkadaşlarımızla tartıştık. Bunun içinde hijyen alışkanlığı arttırmak için AR-GE çalışmaları yaptık. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurduk. Çalışmamız destek gördü. Biz burada çocuklar için kar amacı gütmeyen bir kuruluşuz. ‘DUTESA' ismi Duru, Temiz ve Saf kelimelerinin birleşimi. Biz şu ana kadar 14 tane il gezdik ve şu anda 15'nci il olarak Edirne'deyiz.” Dedi.

Türkiye'de 14 il gezdiklerini belirten Belli, 300 adet kendi ürettikleri bitkisel sabundan çocuklara verdiklerini belirtti. Dutesa Gönüllüsü Emirhan Belli; “Buradaki en büyük amacımız doğu bölgelerine gidebilmek çünkü pandemi yüksek ve imkanı olmayan bölgelere gidiyoruz. Gittiğimiz bölgelerde çocuklara 300 adet sabun üretip o bölgedeki çocuklara dağıtıyoruz. Pandeminin az olduğu yerlere de gidiyoruz ama daha çok pandeminin yüksek olduğu bölgelere gittik. Sabunu bitkisel kaynaklı özlerden yapıyoruz. Hammaddeleri kendimiz üretiyoruz. 20 kişilik bir ekibe sahibiz. Günde 200 adet sabun üretiyoruz. Sabunun içinde oyuncaklar var. Çocuk elini yıkadığı sürece sabunun içinden oyuncak çıkıyor ve oyuncağa sahip oluyor hem de bu sayede hijyen alışkanlığı kazanmış oluyor.” Şeklinde konuştu.

Ogün Kurkan

Bakmadan Geçme