Balık fiyatlarında dalgalanma var

Eylül ayında sona eren av yasağı ile birlikte tezgâhlarda balık bolluğu yaşanmıştı. Ancak hava koşulları nedeniyle balıkçıların denize açılamaması balık fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmasına neden oluyor.

TAKİP ET

Balıkçıların artan maliyetleri, tezgâhlardaki fiyatların yükselmesine sebep oldu. Bu durum, vatandaşların dikkatini çekmekte ve balık fiyatlarındaki dalgalanmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Edirne'de balık fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi, balık severlerin dikkatini çekti. Edirneli İrfan Yılmaz, “İlk zamanlar balık fiyatları güzeldi ama bu aralar fiyatlar yükseldi. Tek şikâyetim hamsinin pahalı olması. Daha önce 200 liraya almıştık, şimdi 300 liraya almak zorundayız. Yine de balık yemeye devam edeceğiz.” dedi.

“Önümüzdeki günlerde fiyatlar düşer”

Edirneli Balıkçı Yusuf Çimen ise fiyatların yükselmesinin nedenini mevsimsel şartlara bağladı. Çimen, “Fiyatlar havalardan dolayı biraz yükseldi. Bu birkaç gün böyle devam eder. Hava düzeldiğinde fiyatlar tekrar eski haline döner. Hamsi 200 lirayı görebilirken, palamut 120-150 lirayı bulabilir. Düzenli olarak aşağı doğru inecektir. Geçici bir süreliğine fiyatlar arttı; maliyetler yüksek olduğu için şu an böyle” şeklinde konuştu.

Edirneli vatandaşlar, balık alımlarına devam ederken, fiyatların düşmesini de bekliyor

MELİH BARAN

Bakmadan Geçme