Balkan Kürek Şampiyonası sona erdi

Edirne'de Türkiye'nin ilk ve tek olimpik standartlarındaki parkurda gerçekleştirilen Balkan Kürek Şampiyonası tamamlandı. Balkan Kürek Derneği bayrağı 2025 yılında şampiyonaya ev sahipliği yapacak Yunanistan temsilcisine verdi. Yarışlara Türkiye Milli Takımı damga vurdu.

TAKİP ET

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, Meriç Nehri'nde ilk kez düzenlediği kürek turnuvasıyla Edirne'deki nehirleri su sporlarına kazandırdı. Kulübün kurucusu Nesim İba'nın girişimleriyle nehre olimpiyat standartlarında bir parkur inşa edildi. Türkiye'nin ilk olimpik parkuru olan Meriç Nehri, sonrasında ulusal ve uluslararası şampiyonalar için önemli bir merkez haline geldi.

Edirne, Türkiye Gençler Şampiyonası'ndan sonra U19 Avrupa ve en son Balkan Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak kürek sporunda adından söz ettirdi. Bu yıl düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası'na 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününde Türk Milli Takımı 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı. İkinci gün ise 3 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile başarılarını sürdürdü.

Genel toplamda Türk Milli Takımı 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya ile toplamda 18 madalya kazandı. Milli Takım, genel klasmanda ikinci, erkekler kategorisinde ise birinci sırada yer aldı.

Turnuva, düzenlenen kapanış seremonisi ile sona erdi. Seremonide Balkan Kürek Federasyonu bayrağı, 2025 yılında şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan Yunanistan temsilcisine törenle devredildi.

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme