'Barış ve Bereket var, Sevgi yok'

16. Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık  Festivali törenle başladı. Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan Heykelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ' Heykelimizin adı, Barış, Sevgi ve Bereket. Üç unsurdan sadece Sevgi figürü eksik' dedi.

TAKİP ET

Havsa'da bu yıl 16. Düzenlenen festivale Vali Yardımcısı Mustafa Ergun, Kaymakam Alparslan Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Anıta Çelenk konulması ve saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

BARIŞ, SEVGİ VE BEREKET HEYKELİ AÇILDI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Havsa Belediye binası bahçesine yaptırılan heykel törenle açıldı. Heykelin açılış töreninde konuşan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, “ Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Havsa halkımıza bir süre sıkıntı çektirdik, ancak alt yapıyı yapmak zorundaydık. Çünkü alt yapının parasının yarısı hibe alınmıştı ve yapılmaz ise para geriye gidecekti. Alt yapıdan sonra ise üst yapıya başladık. Şu anda üst yapımızda bitti ve halkımız rahat edecek. Bununla birlikte Arıtma tesisimiz ihalesi yapıldı. Vahşi depolama alanı da çok yakında 2000 ağaç dikilerek yeşil alan haline getirilecek. Heykel yapmak için kesilmesi gerekli raporu verilen iki ağacı kestiğimiz için eleştiriler aldık. Şimdi eleştiri yapanları ağaç dikmeye bekliyorum.” dedi.

Heykelin yapımı için desteklerinden dolayı Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan'a teşekkür eden Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, “ Heykelimiz tamam. Sadece Sevgi figürü yetişmedi ve 15 gün içinde bitirilecek. Yani şimdi Barış ve Bereket var, Sevgi yok” dedi.

“YİĞİT HAVSA HALKI”

Törende konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yiğit ve yürekli Havsa halkı için ne yapılsa azdır. Belediye Başkanı Oğuz Tekin Kırkpınar pehlivanı gibi, yapıştımı bırakmıyor. Heykelin yapımı için destek veren Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra ise Halk Oyunları gösterisi yapıldı ve törenle heykel açılışı gerçekleştirildi.

Beyazıt Sansı

Bakmadan Geçme