Baş Cazgır Kayabaş, bu yıl dualı çayıra veda edecek

60 yıldır Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde cazgırlık yapan yaşayan efsane Babaeskili Şükrü Kayabaş, bu yıl son kez görev yaptığını ve bundan sonraki yıllarda izleyici olarak katılacağını söyledi.

TAKİP ET

663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşleri Sarayiçi Er Meydanı'nda büyük bir heyecan ve coşkuyla başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yağcısı, cazgırı ve baş cazgırı sahada hazır bulundu. Kırkpınar'ın efsanelerinden olan Baş Cazgır Kayabaş, Pazar günü yapılacak ağalık ihalesi sonrası görevini bırakacak. Gittiği güreşlerde seyirciyle vedalaşarak helallik aldığını belirten Kayabaş; “Ben de tam 60 yıldır bu sahalardayım. 1964 yılında başladım ve 2024 yılı benim veda yılım oluyor. Gittiğim güreşlerde zaten veda yapıyorum, seyircim ile helalleşiyorum. Ağa karşılamasını da son olarak yapacağım. Burada ağalık ihalesini de Pazar günü yapacağım. Daha sonraki yıllarda da seyirci olarak geleceğim" Dedi.

"Kırkpınar sahası başka bir şeye benzemiyor"

Kırkpınar'da 60 yıldır cazgırlık yapan Baş Cazgır Babaeskili Şükrü Kayabaş, aşağı yukarı 10 belediye başkanı, 30 ağa ile birlikte çalıştığını ve sahada çok anısı olduğunu belirtti.

Kırkpınar sahasının başka bir şeye benzemediğini söyleyen Kayabaş, 60 yıldır bu mesleği icra ettiğini ve hala ilk günkü gibi heyecanlı olduğunu ifade etti.

Baş cazgırlık için kendi yetiştirdiği Antalyalı Emin Ger ve yardımcılık için de Edirneli Ergun Sevindi'nin gönlünden geçtiğini belirten Kayabaş, kararın Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Edirne Belediyesi'ne ait olduğunu aktardı.

Görevi bıraksa da güreşleri bırakmayacağını ve izleyici olarak yine sahaya geleceğini belirten Kayabaş, 60 yıl bu işi yaptığını ve Pazar günü veda ederken görevini gururla ve onurla bırakacağını dile getirdi.

Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme