Başpehlivan Zeybek'e tava ciğerli uğurlama

662 ve 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, kentin meşhur lezzeti tava ciğer ikramı ile uğurlandı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, rahmetli Bahri Dinar'ın 'Edirne ciğerini yiyen şampiyon olur' ritüelini gerçekleştirdiklerini söyledi.

TAKİP ET

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, turizm elçisi ve tava ciğer esnafı rahmetli Bahri Dinar'ın başlattığı ritüeli devam ettirdi. Final güreşlerinde rakibi Mustafa Taş'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek'e Selimiye Meydanı'nda tava ciğer ikram edildi. Üst üste 2 kez başpehlivan olan Zeybek'e üçüncü kez şampiyon olması için tekrar ciğer dopingi verdiklerini belirten İmrak, başarılarının devamını diledi.

" Doping olarak tava ciğer ikram ettik"

Zeybek'e 664'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivanlığı kazanması için doping olarak Edirne tava ciğeri ikram ettiklerini söyleyen İmrak, “662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Yusuf Can Zeybek başpehlivan olmuştu. Bu yıl başpehlivanlığı bırakmadı. Geçtiğimiz yıl derneğimizin başkanı rahmetli Bahri Dinar'ın yaptığı bir ritüel vardı. O ritüelde Edirne ciğerini yiyen şampiyon olurdu. Biz de Bahri Bey'in yaptığı dopingden sonra bu ritüeli devam ettirmek istedik. Üçüncü kez şampiyon olması için tekrar ciğer dopingi verdik. İnşallah önümüzdeki yıl üçüncü şampiyonluğu da alarak ebedi altın kemerin sahibi olur. Bu artık bir gelenek oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

"Edirne'nin tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceğiz"

Edirne'nin tanıtımına katkı sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten İmrak, kentin meşhur lezzeti tava ciğerin ününü duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri boyunca pehlivanların ve Edirne'ye gelen taraftarlarının tava ciğere yoğun ilgi gösterdiğini İmrak, “1-7 Temmuz tarihleri arasında 1 hafta boyunca Kırkpınar için güreşçilerin yanında gelen misafirlerimiz tava ciğerin tadına baktılar ve beğendiler. Hepsine teşekkür ederiz" dedi.

Tava ciğer yiyen Başpehlivan Yusuf Can Zeybek de İmrak'a teşekkürlerini sundu. Selimiye Meydanında fotoğraf çektiren Zeybek, daha sonra antrenörleri ile başpehlivanlar Osman Aynur ve Mustafa Batu ile birlikte Antalya'ya dönmek üzere yola çıktı.

Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme