Bildiş Cumhuriyet'in 101. yılını kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

TAKİP ET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, "Bugün dünyada saygınlığını kazanmış modern ve güçlü bir Türkiye'de özgür bireyler olarak yaşamanın huzur ve güvenini yaşamaktayız. Cumhuriyetin değer ve kazanımlarına yine bizlere atalarımızdan miras kalan asil ruhla sonsuza kadar sahip çıkmak hepimiz için öncelikli bir görev ve sorumluluktur" ifadelerine yer verdi.

Bildiş açıklamasının devamında, "Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet" olduğuna inanan Ulu Önder'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifi ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü yapılan oturumunda, devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olarak kabul edildiğini belirterek, "Türk'ün asla esarete boyun eğmeyeceğini unutanlara karşı yeni bir tarihi ders vermek üzere milletimizin 19 Mayıs 1919 günü yaktığı ateş, 23 Nisan 1920 “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” ülküsü ile açılan Meclisimizde esen tam bağımsızlık rüzgarı ile iyice alevlenerek 30 Ağustos 1922 de destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu kahramanlık destanın asıl sahibi olan milletimize en büyük hediye ise 28 Ekim 1923 günü zaferin büyük komutanı ve mimarı olan Gazi Mustafa Kemal tarafından "Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz." müjdesi ile verilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile bağımsızlığımız ve millet iradesinin üstünlüğünü tescil edilirken aynı zamanda kazandığımız hak ve özgürlükler ile gelişen dünyaya daha hızlı ayak uydurabilen fikri hür, vicdanı hür bireyler yetiştirme imkanına kavuşmuş bulunuyoruz. Bugün dünyada saygınlığını kazanmış modern ve güçlü bir Türkiye'de özgür bireyler olarak yaşamanın huzur ve güvenini yaşamaktayız. Cumhuriyetin değer ve kazanımlarına yine bizlere atalarımızdan miras kalan asil ruhla sonsuza kadar sahip çıkmak hepimiz için öncelikli bir görev ve sorumluluktur. Bu aziz vatanı ve cumhuriyetimizi bizlere armağan eden şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize Allah'tan rahmet diler, TEMAD Edirne İl Başkanlığı mensupları adına, bir evladı olmaktan her zaman onur duyduğumuz asil Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, saygılar sunarım. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme