Cadde, sokak ve iş yerleri Türk Bayraklarıyla donatıldı

Edirne'de esnaflar, Ankara'da yaşanan terör saldırılarında şehit olanların anısı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla iş yerlerini Türk Bayrakları ile donattı.

TAKİP ET

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı Türkiye'yi yasa boğdu. Ankara'dan gelen acı haberler sonrası vatandaşlar, esnaflar, siyasi partiler üzüntüye boğuldu.

Edirneli esnaf, saldırıda şehit olanların anısı ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla iş yerlerinin önüne Türk Bayrağı astı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesinin üzerinden 101 yıl geçti. Cumhuriyetin 101. yılında Edirne'deki esnaflar dükkanlarını Türk Bayrakları ile donattı.

Ankara'da gerçekleşen hain terör saldırılarını kınadıklarını söyleyen Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.

" Bu vatanı böldürmeyecek, bu bayrağı indirmeyeceğiz"

Esnaflar olarak her zaman bu tür olaylarda duyarlılık gösterdiklerini belirten Sanış, "Çarşımızı hemen bayraklarla donattık. Akabinde 29 Ekim geliyor. Cumhuriyet'imizin 101.yılı geliyor. Bu tarih bizler için Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli. Buruk kutluyoruz ama TUSAŞ çalışanlarının dediği gibi inadına çalışacağız ve mücadele edeceğiz. Bu vatanı böldürmeyecek, bu bayrağı indirmeyeceğiz. Bu ezanlar da susmayacak" İfadelerine yer verdi.

"Buruk bir bayram"

Esnaflar olarak bu yıl buruk bir Cumhuriyet coşkusu ile çalıştıkları işhanını Türk bayrakları ile donattıklarını belirten Hatice Okay, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını ve derin bir üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin ilanının 101. yılında kentin cadde ve sokakları kırmızı beyaz bayraklarla süslenmeye devam ediyor.

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme