Ders başı yaptılar

Edirne'de yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte 56 bin 616 öğrenci ders başı yaptı.

TAKİP ET

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı, okullar çocuk sesleriyle şenlendi. Öğrencilerin yanı sıra özellikle çocukları ilk defa okula başlayacak olan veliler de büyük heyecan yaşadı. Çocuklarıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayarak okulun yolunu tutan veliler, okul önünde ders zilinin çalmasını bekleyerek düzenlenen törene katıldı.

Erken saatlerde okula gelen öğrenciler, okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluştu.

Edirne'de 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kurtuluş İlkokulunda tören düzenlendi. Törene katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, 1. sınıfa başlayan öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

Vali Sezer, çocuklara boyama kitabı hediye etti. Okula gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Sezer, çocuklara başarılı bir yıl geçirmelerini diledi. Halk oyunları gösterisinin ardından sınıflara geçerek öğrencilerle bir araya gelen Vali Sezer ve beraberindekiler, öğrencilere boyama kitabı hediye etti.

Sezer, kentte 282 okulda 56 bin 616 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını dileyen Sezer, "Bu sene Valilik olarak sloganımızı 'Edirne Eğitim Yılı' olarak belirledik. Bu sene hem akademik hem de sosyal, sportif ve kültürel olarak eğitimin çıtasını en üst seviyeye çıkarmak için elimizden geleni ortaya koyacağız. Sürekli okullarda ve sahada olacağız." Şeklinde konuştu.

Sezer, devamsızlığın azaltılmasına yönelik geçen yıl başlatılan projelerin artarak süreceğini de vurguladı.

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme