Doğalgaz zammı sobacılara yaradı

Soğuk havaların başlaması ve doğal gaza gelen zamlar, vatandaşları elektrikli sobalara yöneltti.

TAKİP ET

Yaklaşık 30 yıldır Saraçlar Caddesi'nde esnaflık yapan Beyhan Karahan, havaların soğumasıyla birlikte elektrikli ısıtıcı satışlarında artış yaşadıklarını belirterek; “Havaların soğumaya başlaması ile birlikte geçen seneye göre bu yıl elektrikli soba satışlarımız daha iyi gidiyor. Özellikle büro gibi çalışma ortamında çalışanlar elektrikli sobalara yoğun talep gösteriyor. Tabi burada doğalgaz fiyatlarına yapılan zamların da etkisi oluyor. Her şeye olduğu gibi elektrikli sobalara da dolar kurundan dolayı biraz zam geldi. %25-30 oranında bir zam farklı var. Geçen yıl 85 TL'ye sattığımız sobalarımız bu sene 110-150 lira arasında değişiyor. Birkaç gün önce getirttiğimiz sobalar bitmek üzere olduğu için yine sipariş verdik bekliyoruz. Satışlarımız iyi gitti. Havalar soğudukça biraz daha artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen müşterilerin elektrikli sobalara daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Karahan; “Yabancı müşterilerimize elektrikli sobalarımızdan daha fazla sattık. Elektrik fiyatları orada daha uygun olduğu için genelde elektrikli sobayı tercih ediyorlar” dedi.

Elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında da bilgilendirmede bulunan Karahan, “Isıtıcılarda garanti belgesi ve servis hizmet kalitesi de çok önemli. Elektrikli soba alırken mutlaka dikkat etsinler ve kontrol etsinler” diye konuştu.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme