Edirne Barosu Avukat Hakları Merkezi üyelerinden açıklama

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Edirne Barosu önünde bir araya gelen Avukat Hakları Merkezi üyeleri,  avukatların hakları ve karşılaştıkları zorluklarla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Edirne Barosu Avukat Hakları Komisyon Üyesi Ataol Aydın, deprem felaketinde kaybettikleri 121 meslektaşını bitmeyen bir keder ve saygıyla andıklarını ifade etti.

TAKİP ET

Edirne Barosu Avukat Hakları Merkezi üyeleri, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Edirne Barosu Avukat Hakları Komisyon Üyesi Ataol Aydın,"Yurttaşlarımızı savunmasız, adalete erişimden yoksun bırakmamak adına her zaman her koşulda yanlarında olmayı şiar edinen biz avukatlar ne acıdır ki en çok yalnızlaştırılan meslek olmaya da devam ediyoruz. Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminden bu yana birçok avukat ve stajyer avukat meslektaşımız yaşamına son vermiştir.Yaşamına son veren meslektaşlarımızın sayısı her geçen yıl bir önceki yıla göre artış göstermekte ve en acısı da bu üzücü tabloya bakıldığında yaşamına son veren meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun genç meslektaşlarımız olduğu görülmektedir" ifadelerine yer verdi.

Avukat Hakları Merkezi olarak her hukuksuzlukla topyekûn savaşmaya devam edeceklerini aktaran Aydın, "Pek çok meslektaşımız can güvenlikleri sağlanamadığı için mesleklerini icra ederlerken adliyelerde darp edilmiş, icra mahallerinde katledilmişlerdir. Hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin güvencesi olan avukatlara yönelik her nevi şiddet eylemi, aynı zamanda halkın da adil yargılanma hakkına, yargıya erişim hakkına yapılmış saldırılardır. Avukatlık mesleğini yaparken hayatlarımız da dahil olmak üzere en ağır sorumluluk ve risk altında çalışmaktayız. Ülkemizin tüm barolarında mevcut ‘'Avukat Hakları Merkez ve Komisyonları'' olarak her birimiz kendi ilimizde yaşanan avukat hakkı ihlallerine anında müdahale edebilecek bir yapılanmada her geçen gün artan bir kararlılık ve sayıyla yer alıyoruz. Bu anlamda da hiçbir meslektaşımızın ayağına değecek taşın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğimizi yinelemekten de onur duyuyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne Baro binası önünde düzenlenen basın açıklaması fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme