Edirne'nin Masterchefi ana kadroya girmek için finalde yarışacak

Edirneli Şenay Salam, katıldığı yemek yarışmasının ilk turunda 3 evet almasının ardından düellolar turunu da geçerek finale kalmayı başardı.

TAKİP ET

Edirne'de hayalleri ve hedeflerinin peşinden giden Şenay Salam, katıldığı yemek yarışmasında ilk turu 3 evetle geçerek ikinci tura çıkmaya hak kazanmıştı. Yarışmanın ikinci turunda iki rakibi ile birlikte jürinin karşısına çıkan Salam, tek başına atıştırmalık olarak yenebileceği gibi, farklı mezelerle birlikte de servis edilebilen Orta Doğu'nun her yerinde tüketilen yaygın bir sokak yemeği olan Falafel köfte yaptı.

Lezzetiyle, sosunun kıvamıyla, lavaşıyla her şeyi eksiksiz yapmayı başaran Salam, yarışmanın jürileri tarafından büyük beğeni topladı.

Farklı kültürlere ait tatları öğrenebilmek ve Edirne'nin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacı için yarışmaya katıldığını söyleyen Salam, ilk turda unutulmaya yüz tutmuş lezzetler arasında yer alan ‘Gaziler helvası' ile katıldığını ve jüriler tarafından üç evet alarak bir üst tura yükseldiğini hatırlattı.

İkinci turda yaptığı Falafel köfteyi daha önce hiç duymadığını, bilmediğini ve yapmadığını belirten Salam, " Artık şansıma güveniyorum. Daha önce çok çeşitli köfte yaptığım için biraz kendi tecrübelerimi katarak yaptım. Teşekkür ediyorum hayırlısı olsun" dedi.

Salam, jürinin sonucu açıklaması sırasında duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Salam, önümüzdeki günlerde Masterchef'in ana kadrosuna girmek için finalde yarışacak.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme