Edirne, turist akınına uğradı

En çok turist ağırlayan iller asında yer alan Edirne'de hafta sonu turist hareketliliği yaşandı. Tarihi çarşılarda, meydanlarda ve restoranlarda yoğunluk oluşturan turistler esnafın yüzünü güldürdü.

TAKİP ET

Yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kenti olumsuz etkiledi. Turistlerin çoğunlukla sahil kesimleri tercih etmesi nedeniyle kentte yaz sezonu da durgun geçti. Havaların serinlemeye başlaması ile birlikte hem yerli hem de yabancı turist hareketliliği artmaya başladı.

Edirne tarihi eserleri, çarşıları, lezzetleri ve mimari yapısıyla birçok yerli ve yabancı turist için cazibe merkezi oluyor. Özellikle hafta sonu tatilini Edirne'de geçirmek isteyenler kentte yoğunluk oluşturdu. Selimiye Meydanı, Saraçlar Caddesi ve tarihi çarşılarda kalabalık görüntüler oluştu. Tarihi çarşılarda, meydanlarda ve restoranlarda yoğunluk oluşturan turistler esnafın yüzünü güldürdü.

Gelen turistler tarihi ve turistlik noktaları dolaştı, alışveriş yaptı ve yemek yiyerek kent esnafına katkı sağladı.

22 yıldır Osmanlı macunu satan Ersin Kendigelmiş, durgun geçen bir yaz sezonunun ardından sonbahar mevsimi ile havaların serinlediğini ve kentte turist hareketliliğinde artış yaşanmaya başladı.

"Hafta sonları kalabalık ve hareketli geçiyor"

Hafta içine göre hafta sonunun daha kalabalık ve hareketli geçtiğini belirten Kendigelmiş, "Hem turlarla hem de bireysel olarak kentin tarihi ve turistlik noktalarını dolaşmaya gelen turistler alışveriş de yapıyor. Çarşıya gezmeye çıkan yerli halk da çocuklarıyla birlikte gelip alışveriş yapıyorlar. Özellikle Osmanlı macununu çocuklar çok seviyor. Kalabalık işlerimize de olumlu yönde yansıyor. Kıyafetimin geleneksel olmasından dolayı gelip fotoğraf çekiliyorlar, mutlu oluyorlar. Hem alışveriş yapıyorlar hem de fotoğraf çekilip gezilerine bir anı bırakıyoruz" ifadelerine yer verdi.

" Tarihi ve turistik noktaları dolaşmaya geldik"

İstanbul'dan Edirne'ye gelen Muhammet İşcan, "Yazın havalar çok sıcak olduğu için genellikle sahil kesimlerine yöneldik. Havalar serinlemeye başlayınca da Osmanlı'ya bir asır başkentlik yapmış Edirne'nin tarihi ve turistik noktalarını dolaşmaya geldik. Gelmişken de hem gezdik, hem alışveriş yaptık hem de meşhur tava ciğerin tadına baktık. Çok keyifli bir gezi oldu" dedi.

" Edirne eski hareketli günlerine dönmeye başladı"

Sonbahar mevsimi ile birlikte hem yerli hem de yabancı turist sayısında artış yaşanmaya başladığını belirten Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve ciğerci esnafı Uğurcan Imrak, Yaz sezonunda gurbetçi yoğunluğu olsa da yerli turistler ve Bulgaristan'dan gelen turistler fazla gelmedi. Şimdi havalar serinlemeye başladı. Edirne yavaş yavaş eski hareketli ve kalabalık günlerine dönmeye başladı. Kalabalık esnafa da can suyu oluyor. Çünkü gelen turist gezip alışveriş yapıyor. Acıkınca da yine kent esnafında yemek yiyor. Bu durumu iyi değerlendirmek lazım" dedii

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme