EDİRNE'DEN DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK
Diyarbakır'da evlatlarını terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak isteyen ve 'evlat nöbetine' başlayan annelere bir destek de Edirne'den geldi. PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin Diyarbakır İl Teşkilatı binasının önünde oturma eylemi yapan annelere destek olmak istediklerini ifade eden Vatan Partisi Öncü Kadın Edirne İl Başkanı Nihal Ateş annelerin bekleyişinin 1'inci yılının dolduğunu belirtti.
Vatan Partisi Öncü Kadın Edirne İl Başkanı Nihal Ateş; "Hacire Akar oğlunu terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak için 22 Ağustos 2019'da PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin Diyarbakır İl Teşkilatı binasının önünde oturma eylemi başlattı. Akar'ın eylemi başarılı oldu ve oğlu kurtuldu. Hacire Akar'ın eylemini örnek alan annelerin evlatlarını terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak İçin 3 Eylül 2019'da HDP önünde başlattıkları oturma eylemi birinci yılını dolduruyor." Dedi.
Evlat nöbetinin 1'inci yılının geri kaldığını belirten Başkan Nihal Ateş, birçok ailenin evladına kavuşmak için nöbete devam ettiğini belirtti. Ateş; "Geçen sürede ailelerin sayısı 151'e yükseldi, 15 aile çocuklarına kavuştu. Öncü kadın olarak ilk günden beri annelerimizin yanında olduk. Bu sadece bir eylem değil, başlı başına bir direniş, emperyalizme karşı bir başkaldırıdır. Türkiye'nin önünde duran en büyük sorunlardan biri, emperyalizmin maşası PKK, HDP problemidir. Bu probleme karşı ailelerin eylemi büyük bir kararlılık göstergesidir. Hayalleri HDP tarafından çalınmış çocuklarının Amerika'nın piyonu olduğunu gören ve buna başkaldıran ailelerin her zaman yanındayız. Bu birlikteliğimizi göstermek için tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 1 saatlik sembolik evlat nöbeti tutuyoruz." İfadelerini kullandı.
Diyarbakır'da nöbet tutan annelerin birer vatan savunucusu olduğunu söyleyen Ateş; "Sizler, evlat nöbeti tutarken, bölücülüğe karşı verdiğimiz vatan savunmasının güçlü ve kahraman neferleri oldunuz. Türk'le Kürt'ün kardeşliğini, HDP PKK'nın bizleri bölemeyeceğini, bölge halkının artık gerçekleri gördüğünü ve devletimize güvendiklerini en sahici kelimelerle milletimize ve dünyaya anlattınız. Dünyanın en haklı davasını güderek tarih yazdınız. Sizler milletimizin kahramanlarısınız. Son anne evladına kavuşana kadar bu haklı davanızda yanınızdayız." Şeklinde konuştu.
Ogün Kurkan