Edirneli muhtarlardan örnek davranış

Edirne'de Zübeyde Hanım Büstü önünde bir araya gelen kadın muhtarlar, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının her türlüsüne karşı olduklarını açıkladı.

TAKİP ET

Son dönemlerde yurt genelinde yaşanan kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Edirneli kadın muhtarlar "Kadına ve çocuğa şiddete hayır" demek için Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Büstü önünde bir araya geldi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını açıklayan kadın muhtarlar, artık bu tür olayların sonlanmasını ve tekrarlanmamasını temenni ettiklerini belirtti.

Kadınlara ve çocuklara karşı şiddeti kınamak amacıyla yapılan basın açıklamasına Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Yaman ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

Hazırlanan ortak açıklamayı Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz okudu. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan kadına ve çocuğa şiddet, istismar, taciz ve bunlara bağlı yaşanan ölümlerin, Türk toplumunu derinden üzdüğünü söyleyen Yılmaz, "Bizler Muhtarlar olarak aile çatısının içerisinde yaşayan tüm bireylerin huzuru mutluluğu ve can güvenliğini çok önemsemekteyiz. Türk toplumunun aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplum o kadar güçlü olur. Bizler Sıla ve Narin bebeklerin ölmemesini istiyoruz. Petek, ikbal, Ayşenur ve nice kadınlarımızın ölmemesini istiyoruz. Edirne'mizin tüm muhtarları olarak benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen etkinliğe katılan CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, çocuk ve kadın cinayetlerinin en az yaşandığı ve hiç yaşanmamasını istedikleri şehirden seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Edirne'nin insanların birbirini severek yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Yazgan, "Biz neden bu şekilde güzel günler ve güzel gelecek vaat edebiliyoruz. Çünkü bizim şehrimiz eğitimli bir şehir, bizim şehrimiz insanların gerçekten birbirlerini severek yaşadığı bir şehir. Bunun bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından muhtarlar, Zübeyde Hanım büstüne çiçek bıraktı.

MUHABİR

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme