Edirne'ye özgü tanıtım dergisi

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 'ETTDERGİ'nin ilk basımı gerçekleştirildi. Yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyenin yazılarının yer aldığı dergi yayın hayatına başladı. Dergi hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu "Derginin amacı Edirne'nin kültür ve turizmine katkı sağlayıcı faaliyetlerin ön plana çıkarılması. Biz daha önce sosyal medya üzerinden birçok etkinlik gerçekleştirdik ve artık onu geride bırakıyoruz. 7'den 70'e herkesin eline alıp fotoğraflarına bakabileceği okuyabileceği Edirne'yi konu alan bir dergi yapmayı düşündük ve gerçekleştirdik." Dedi.

TAKİP ET

Derneğin 1962 yılında Doktor Ratıp Kazancıgil tarafından kurulduğunu belirten Bacıoğlu, Edirne turizmine katkı sağlamak için dergiyi çıkardıklarını belirtti. Başkan Bacıoğlu; "Dergimizin ilk sayısı olduğu için çeşitli hatalar olabilir. Birçok görüş ve öneriye açığız. Bu çalışmaları geçmişte yapmıştık ama ortaya bir dergi çıkaramamıştık. Editörümüz Altay Bayatlı'nın yoğun gayretleri ve iletişim ağıyla koordinasyonuyla dergimizi çıkardık." İfadelerini kullandı.

Turizm derneklerinde uluslararası ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu belirten Bacıoğlu, 3 adet Avrupa Birliği projesi yürüttüklerini belirtti. Başkan Bülent Bacıoğlu; "Turizm derneği uluslararası ilişkileri hep üst düzeyde tutar. Yunanistan'a ve Bulgaristan'da fuarlara gittik. Şuan da 3 adet Avrupa Birliği projesi yürütüyoruz. Konsolosluklarla paydaş derneklerle irtibat halindeyiz. Turizmin uluslararası boyutunda Türkiye'de Yunan ve Bulgar turistlerin en çok geldiği 2'inci şehir Edirne. Biz de oradaki konsolosluklarla ortak çalışıyoruz. Turizm demek barış ve hoşgörü demektir. Ortak dili konuşmasak da birbirimizi anladığımız sürece iletişim olur. Şu anda bin adet dergi basıldı. Dergi dijital ortamda da yayımlanacak. Dergi ile 10 bin kişiye ulaşmayı düşünüyoruz." Şeklinde konuştu.

Dergide Edirne'ye gelen vatandaşların ne görmek istediği hakkında değerlendirmelerin olduğunu belirten Editör Altay Bayatlı; "Dergi hazırlanırken ön planda Edirne'ye gelecek turistlerin ne görmek istedikleri ve ne aradıkları konusunda analiz yaparak çalışmalara başladık. Dergi de analiz bölümü olarak yer verdik. İnsanlarımız çok fazla okumak istemiyor biz de kısa kısa rahatlıkla okunabilecek bir dergi yapmayı amaçladık. Bir sonraki sayıda Malezyalı bir akademisyen hocamızın Edirne yazısı yer alacak. Özellikle başka ülkelerden akademisyenlerin yazılarına yer vermeye çalışıyoruz." Dedi.

54 sene önce çıkarılan dergi hakkında açıklamalarda bulunan Bayatlı; "Bu dergi 54 sene önce yapılan dergiye atıf olacak. Türkiye'ye ilk girdikleri yer Edirne onlara turizm açısından ne verebiliriz. Beklentileri nelerdir. Burada birçok eser var. Onlarda bu eserlerde kendi kültürlerinden izler arıyorlar. 54 yıl önceki ilk sayıda ters lale kullanılmış biz de o dergiye atıfta bulunmak için çıkardığımız dergiye ters kırlangıç lalesini uygun gördük." İfadelerini kullandı.

ETTdergi Yayın Yönetmeni Neslihan Çakır, Edirne'ye özgü birçok malzemenin dergi içerisinde tanıtıldığını belirtti.

Ogün Kurkan

Bakmadan Geçme