Erman, 'Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmalar yürütüyoruz'

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen basın toplantısında hem üyeler tanıtıldı hem de projeler anlatıldı. Toplantıda konuşan Onursal Başkan Atıl Erman, kentte Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

TAKİP ET

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) 23 Mart 2024 tarihinde genel kurul toplantısı yaparak seçimle yeni yönetimini oluşturdu. Vakfın uzun yıllar genel başkanlığını yapan Atıl Erman, onursal başkan seçildi. Karaağaç'taki bir tesiste düzenlenen toplantıda Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Yönetim Kurulu üyeleri tanıtıldı ve projeler anlatıldı. Edirne Lisesi'nin yan tarafında bulunan Eski Tekel Binasının yerine Balkanlara hitap eden Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Onursal Başkan Atıl Erman, Edirne Lisesi'nden yetişenlerin bir aile olduğuna inandıklarını aktardı.

Edirne Lisesi'nde mezun olup gitme gibi bir durum olmadığını ve bir gelenekle her yıl bir araya geldiklerini ifade eden Erman, "Bir türlü kopamıyoruz. Yani aradan 60 küsur sene geçmiş hala bu ailenin bir ferdi olarak başta ben olmak üzere hepimiz bu aile ilişkilerini sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Edirne'nin bize kattığı değerler var. Vakfımız okulumuza destek vermek için çalışıyor. Bugün yeni yönetim kurulumuzla bir aradayız, onlar gönüllü olarak abi sana yardım etmeye geldik dediler. Son genel kurulda çok iyi yönetim kurulu oluştu.” Dedi.

Bayrağı gönül rahatlığı ile devrettiklerini söyleyen Erman, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeni yönetim kurulu üyelerine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tarihi Edirne Lisesi'nin 167 yıllık geçmişi ile eskiden olduğu gibi bugün de Türk Milli Eğitimin ulu bir çınarı ve Trakya'nın incisi olduğunu belirten Erman, “Edirne Lisesi ve Kampüsü Gelişim” projesini tamamlanana kadar desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Lisenin yanında bulunan tekel binalarının, Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Erman, “Bu üniversite bir konuda uzman bir üniversite olacak. O konu da eğitim bilimleri olacak. Balkanlara hitap eden uluslararası bir üniversite olmalı. Birçok yerde Türk öğretmenler var onlarda burada yetişebilir. Anaokulundan liseyi bitirene kadarki uygulama okulları da olsun. Bu üniversite sadece Eğitim Fakültesi gibi sadece öğretmen yetiştirmesin ama eğitim yöneticisi de yetiştirsin. Kütüphanecilik eğitimi, laboratuar eğitimi de alınsın. Eğitim teknolojisi uzmanı yetiştiren bir bölümde olmalıdır. Bütün bunları yetiştirecek bir eğitim bilimleri üniversitesi olsun. Çünkü okullarda bunlara bakacak kimse yok” ifadelerine yer verdi.

23 Mart 2024 tarihinde genel kurul toplantısı yapıldığını belirten Erman, Cevat İşlik'in seçimle Genel Başkan seçildiğini ve bayrağı teslim ettiklerini aktardı.

ELYD olarak hedeflerinden bahseden İşlik, “İlk hedefimiz tekel binaları kampüs inşaatı restorasyon çalışmaların sonuçlandırılması ve gençlerimizin eğitimine sunulması. İkinci olarak Edirne Lisesi'nin kuruluşu sayılan Mektebi Rüştiyenin 1857 yılında öğrenime başladığı binanın yeri Selimiye Çevresi Düzenleme projesi içerisinde bulunmakta olup, yerine simgesel olarak anıt yapılması ve son olarak Edirne'ye ikinci bir üniversite kurulması” şeklinde açıklamada bulundu.

Konuşmaların ardından ELEV Yönetim Kurulu üyeleri basın mensuplarına hediye dağıttı.

İpek Esma Çeşme

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme