ETSO'dan İsrail ve Filistin arasındaki savaşın barışla sonuçlanması temennisi

İsrail ordusunun, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından Hamas ve Filistinli gruplarla çatışması sürüyor. Saldırılara tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail ve Filistin arasındaki savaşın barışla sonuçlanması dileklerinde bulunan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) H. Sezai Irmak, Türkiye'nin çok statik bir bölgede olduğunu belirterek ülkeyi yönetenlere gayret, kuvvet ve selamet diledi.

TAKİP ET

Gazetecilerle bir araya gelen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, İsrail ordusunun, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından Hamas ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmayı kınadı. İsrail ve Filistin arasındaki savaşın barışla sonuçlanması temenni eden Irmak, en kısa sürede tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk gelmesini diledi.

"İnsanlar kavga etmeden konuşarak her şeyi çözebilmeli"

İnsanların kavga etmeden konuşarak her şeyi çözebilmesi gerektiğini söyleyen Irmak, bunun için ilk öncelikli şartın eğitim olduğunu ve son zamanlarda okulda, sokakta, konserlerde ve mahalle aralarında kavgaların yaygınlaştığını belirtti.

"Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomasi yürütüyor"

Bunların hiçbirini tasrif etmediğini söyleyen Irmak, "Allah önce ülkemize, daha sonra dünyamıza birlik ve düzenlik versin. Türkiye'miz çok stratejik bir bölgede. Allah ülkeyi yönetenlere, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gayret, kuvvet ve selamet versin. İşi çok zor. Dünya süper güçleri, Ortadoğu o tarafta kaynıyor ve Avrupa. Dostumuz hiç yok. Dost gibi gözüken insanlar var, ama bizim bizden başka dostumuz yok. İsviçre'den yeni geldim, orada konuştuk. Türkiye'den birisi geldiğinde ben baskı görüyorum dediği zaman oradakiler büyük bir kabul gösteriyormuş. Bu ülkemiz için büyük bir sıkıntı. İnşallah İsrail ve Filistin arasındaki savaşta da en kısa zamanda barış olur. Bu konuda Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomasi yürütüyor. Barışla sonuçlanır ve Ortadoğu huzura kavuşur” şeklinde açıklamada bulundu.

"Savaşın Edirne ekonomisine etkisi olmaz"

Bir gazetecinin savaşın ülke ve Edirne ekonomisine etkisi ne olur sorusuna da yanıt veren Irmak, "Savaşın Edirne ekonomisine etkisi olmaz. Bizim ekonomimiz Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen günübirlikçi turistlerle ayakta duruyor. Üniversitemiz açıldı. Bunlar ekonomik dinamikleri harekete geçirdi. Cirolarımız arttı. Okul ciroları diye bir şey yoktu. Okul araçlarımız kenarda bekliyordu ama 2-3 haftadır onlar da faaliyette. Oralardan da ek cirolar gelmeye başladı. Şehrimize bir hareket geldi. Şehrimize 50 bin civarında öğrencimiz geliyor. Şu an Edirne ekonomisinde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel

BURCU TEMEL

Bakmadan Geçme