Festivaller şehri oluyoruz

Festivaller ile renklenen Edirne'ye gelen turistler, "Kendimizi Avrupa'da hissediyoruz" dediler.

TAKİP ET
Edirne Festivaller şehri oluyor. Festivaller ile renklenen Edirne'ye gelen turistler, "Kendimizi Avrupa'da hissediyoruz" dediler.

Her hafta bir etkinliğe sahne olan Edirne festivaller şehri oluyor. Geçtiğimiz hafta yapılan Ciğer ve Bando festivaline gösterilen yoğun ilgiden sonra, dün sona eren Klarnet festivali Edirne'ye gelenleri mutlu etti. Edirne'nin renkli bir şehir olduğunu ve Kültür ve Sanat etkinliklerinin çokluğu karşısında şaşırdıklarını belirten turistler, "Edirne tam bir Avrupa şehri olmuş. Her gelişimizde değişik bir etkinlik görüyoruz. Keşke her hafta böyle bir etkinlik olsa, sokak başlarında müzik yapan gruplar olsa." Dediler.

KLARNET SESLERİ YANKILANDI

Bu yıl Uluslar arası düzeyde düzenlenen ve genç yetenek sanatçıların tanınmasına imkan sağlayan Klarnet festivali ile Edirne sokaklar müzik ile yankılandı. Yurt içi ve yurt dışında gelen sanatçıların 3 gün boyunca yaptıkları müzikleri dinleyenler kendilerinden geçti.

Yunanistan ve Bulgaristan gelen ustaları izleme şansına erişen Edirne'liler, "Harika bir hafta sonu geçirdik. Edirne daha iyilerine layık ve inanıyoruz ki, daha güzel festivallerde yapılacak" dediler.

"TURİZM KENTİ OLMAK İSTİYORSAK"

Edirne'nin tarih ve kültürel yapısı ile turizm kenti olma yolunda ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Sadece tarihi yapılar bir kentin turizm kenti olması için yeterli değil. Sosyal ve kültürel yaşam, hizmet sektörü gibi konularında tam olması gerekiyor. Edirne Belediyesi olarak dün olduğu gibi yarında sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Edirne gerçek bir festivaller şehri olacak ve önümüzdeki yıllarda bir çok sanatçı Edirne'den çıkacak. Tüm alanlarda etkinlikler yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme