Geleneksel kilimler canlanıyor

Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Yardımlar Dairesi'nin 'Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi' hibe programı kapsamında Edirne Rotary Kulübü Derneği'nce  'Rengarenk' projesi hayata geçirildi.

TAKİP ET

Proje kapsamında aralarında Romanların da aralarında bulunduğu 20 dezavantajlı kadın, Talatpaşa Mahallesi'nde kurulan dokuma atölyesinde unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuyor.

Edirne Rotary Kulübü Derneği Başkanı İsmail Bilgi, projeyle dezavantajlı kadınların istihdamına katkı sağlamak istediklerini söyledi. Projenin toplam bütçesinin 122 bin avro olduğunu aktaran Bilgi, "Atölyemizde 20 tezgah var. Dezavantajlı kadınlarımız burada kilim dokumayı öğreniyor. Onların istihdamlarını geliştirmek için çalışıyoruz. Edirne'ye özgü kilimi tekrardan canlandırmak istiyoruz" dedi.

Bilgi, Ekim ayında sona erecek projenin sonunda elde edilen ürünlerden oluşan bir sergi açılacağını kaydetti.

"PROJE EKONOMİMİZE DE KATKI SAĞLIYOR"

Proje Koordinatörü Serhad Ceylan ise katma değeri yüksek ürünler yaptıklarını ifade etti. Ceylan, kadınların çanta, masa örtüsü ve kilim türevlerini üretmeye devam ettiğini aktardı.

Kursiyerlerden Şüheda Gürceylan da kursun kendileri için gelir kapısı olduğunu söyledi. Kursun çok faydalı geçtiğini ifade eden Gürceylan, "Şu anda Edirne'de uzun zamandır yapılmayan bir şey öğreniyoruz. Bu da bize artı bir değer kattı. İnşallah proje devam eder ve iş sahası olarak bize döner. Proje ekonomimize de katkı sağlıyor. Hem eğlenip hem kazanıyoruz." diye konuştu.

Kursiyer Nazik Düztepe de emeklerinin karşılığını görünce mutlu olduklarını, meslek öğrenip aile ekonomilerine katkı sağlamak istediğini kaydetti.

AA

Bakmadan Geçme