Gram altın önümüzdeki yıl ilk çeyrekte 4500 TL!

Edirneli Kuyumcu Rahmi Cömert, son dönemde yeniden yükselişe geçen gram altın fiyatının, önümüzdeki yıl ilk çeyrekte 4 bin- 4 bin 500 TL'yi görebileceğini ve yılsonu beklentinin ise 3 bin 700 civarında olduğunu ifade etti.

TAKİP ET

Altın fiyatları yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı şuanda 3 bin TL civarında seyrederken Ons altın ise bin 630 TL'den işlem görüyor. Piyasalardaki beklenti ise daha yüksek seviyelerde.

Fiyatlarda artış yaşandığını belirten Edirneli Kuyumcu Rahmi Cömert, önümüzdeki yıl ilk çeyrekte gram altın fiyatlarının 4 bin- 4 bin 500 TL'ye kadar yükselebileceğini ifade etti.

Cömert, “Altın fiyatları yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor. Şu anda; Çeyrek Altın 5 bin 100 TL, Yarım Altın 10 bin 200 TL, Dolar 34 TL'yi geçti, Euro 38 TL civarında, gram altın da 3 bin TL civarında seyrediyor. Altında bir geri çekilme beklemiyorum. Bundan sonra da alıcısına kazandırmaya devam edecektir. Yatırım yapanlar kesinlikle endişelenmesinler. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, fed faiz kararları piyasaları etkiledi. Gram altının yılsonu itibariyle 3 bin 700 TL'yi göreceğine inanıyorum. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 4 bin-4 bin 500 civarında olmasını bekliyorum. Altın güvenli liman olmaya devam edecek. Yatırım yapmaya devam edenlerin altın almalarını tavsiye ederim. Bozdurmayı düşünenler kesinlikle bozdurmasınlar. Altın alan kişiler uzun vadeli düşünsünler. Uzun vadede en güvenli yatırım aracı altındır. Piyasalar kilitlenmiş durumda, bu nedenle faizin geri çekileceğini düşünüyorum. Fiyatların yükselmesi, insanların altına daha fazla yönelmesine neden oluyor. Bir metal ne kadar değerliyse, alıcısı o kadar fazla olur.” dedi.

MELİH BARAN

Bakmadan Geçme