Gurbetçilerin yurda gelişleri yoğunlaştı

Yıllık izinlerini anavatanlarında geçirmek isteyen gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor. 1 Haziran'dan itibaren Kapıkule'den yurda 360 bin 135 yolcu giriş yaptı.

TAKİP ET

Avrupa'da bazı ülkelerde okullar tatil oldu, yıllık izin dönemi başladı. İzinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri yoğunlaştı. Türkiye'nin Avrupa ülkelerine açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule'de zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

1 Haziran'dan, bugüne ise Kapıkule'den 360 bin 135 yolcu girişi gerçekleşti.

Gurbetçilerin yurda gelişlerini hızlandırmak için birçok önlem alındı. Bunların başında Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki tüm giriş peronlarının açık tutulması geliyor. Kapıkule de gurbetçiler için gümrük kapısında 12 peronda 24 personel 24 saat esasına göre çalışıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda PTT standı kurulması yine gurbetçilerin rahatlıkla dövizlerini bozdurup HGS işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlıyor. Aynı zamanda gurbetçilerin sıra beklerken dinlenebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz otopark hizmeti de yine yapılan hizmetler arasında yer alıyor.

Almanya'dan Edirne'ye gelen Ahmet Altan, yolculuğun çok rahat geçtiğini anlattı.

Güzel bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştıklarını belirten Altan, “Yollar sakindi. Gümrüklerde çok beklemedik. Rahat geldik ve bu yıl geçen yıla göre geçişler daha hızlı. İzin sezonu tam olarak başlamadığı için rahattı yolculuk. Vatanımızı çok özledik. Toprağına kurban oluruz. Bülbülü altın kafese koymuşlar 'ah vatanım' demiş." Dedi.

Almanya'dan gelen Sevgi Ayalp da uzun süredir memleket hasreti çektiğini dile getirdi.

Türkiye'yi çok özlediğini ifade eden Ayalp, “En son dönüşümde memleketinden ayrılırken çok hüzünlendim. Memleketimiz, bayrağımız, şanımız şerefimiz çok özlüyoruz. İnşallah öldüğümüzde de üzerimizde gider o bayrak. Bundan mutlu bir şey olmaz." Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme