Hedef engelsiz bir parkur

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu özel çocuklarla koşulacak.Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, ayrıca maratonun resmi etkinlik takvimine girdiğini belirtti.

TAKİP ET

28 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu organizasyonunun parkuruna bu yıl bazı yenilikler eklediklerini söyleyen Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, farkındalık yaratmak adına maratonun başlangıcınınözel çocuklarlayapılacağını dile getirdi. Geçmiş yıllarda maratona çok sayıda sporcunun ve atletin katıldığını belirten Akdağ, özel çocuklarla engelsiz bir parkur olmasını istediklerini söyledi.

“Farkındalık yaratmak istedik”

Organizasyona spor camiasından gelen yoğun istek ve talep üzerine katılımı arttırmak adına 10 km parkurunu ilave ettiklerinin müjdesini veren Akdağ, “Bugüne kadar 21 km yarı maraton olarak yaptığımız etkinlik bundan sonra 10 km'lik ilave parkurumuzla devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda 5km ve alt koşullarıyla biraz daha zenginleştireceğiz.Engellilerle başlıyor olması da bunun anlam ve önemini vurgulamak adına biraz daha özel kılıyor.” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Akdağ, Edirne halkından da aynı desteği beklediğini belirtti.

“Her türlü destek sağlanıyor”

Resmi kurumlarınher türlü desteği sağladığını belirten Akdağ, kenttelokasyon olarak maratonun tanıtımını yapmak adına dış mekan reklamlarında yer aldıklarını söyledi.Başkanı Akdağ, organizasyon her geçen gün Edirne'de kurumlar nezdinde kabul gördüğünü vurguladı.

Resmi etkinlik takvimine alındı

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile görüşmeleri sonrasında bu yıl ilk kez maratonun valiliğin resmi faaliyet takvimine alındığını dile getiren Akdağ, bunun maraton açısından büyük kazanım olduğunu ve önem taşıdığını söyledi.

“Kayıt sayısı her geçen gün artıyor”

Bu yıl il defa valiliğin resmi faaliyet takviminde ve himayesinde bu organizasyonu yapacaklarını söyleyen Akdağ, Şu anda 400 kişi civarında bir kayıtları olduğunufakat organizasyona katılacak sporcuların genelde son 15 günü beklediklerini belirtti.

28 Nisan Pazar günü yapılacak

Başvuruların Son 15 gününde bu kaydın 750-1000 olacağını düşündüklerini belirten Başkan Akdağ,maratonun 28 Nisan 2019 Pazar günü yapılacağını hatırlattı. Sabah 09.00'da Selimiye Meydanı'ndan başlangıç yapılacağını söyleyen Akdağ, saat 12.30'da ödül töreni ile Barış Güvercini uçurarak organizasyonu tamamlayacaklarını belirtti.

Maraton güzergâhının tarihi dokuları işleyecek şekilde olacağını söyleyen Akdağ, “köprüleri geçeceğiz, Lozan caddesinden pazarkuleye, pazarkule, dönüşte ise üniversite, tren garı o dokuyu da işleyecek şekilde dizayn edilmiştir. Parkur ölçülmüş ve tescilli yapılmış bir parkurdur” dedi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, bugün saat 12.30'da FakiaErkurt Okulu'ndaki özel çocuklarla bir spor etkinliği yapacaklarını söyledi.

Toplantıya Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ'ın yanında dernek başkan yardımcıs Mehmet Argın ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Savaş da katıldı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme