Her rengini tüketin

Sonbaharın sonlarına yaklaştığımız bu dönemde, hastalıklara karşı uyaran uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru beslenmenin önemine değiniyor. Kış aylarında her renk meyve ve sebze tüketmek sağlık açısından önemli rol oynuyor.

TAKİP ET

Havaların soğumasıyla grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları artış gösterirken, bu hastalıklardan korunmak için taze sebze ve meyve tüketimi önem kazanıyor.

Özellikle kışın taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güç kazanması için besinlerden faydalanılması gerektiğini belirtiyor.

Havaların soğumasıyla metabolizma hızının yavaşladığına değinen uzmanlar, bu süreçte vücudun bağışıklık sisteminin zayıfladığını ve beslenme programında değişiklikler yapılması gerektiğini dile getiriyor. Ayrınca uzmanlar metabolizma hızının azalması nedeniyle harcanan fazla enerji tüketimi kontrolsüz kilo alımına da zemin hazırladığını belirtiyor.

Antioksidanlar vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren en önemli maddelerdir ve bunlar farklı renklerdeki sebze ve meyvelerde bolca bulunuyor. Turuncu sebzeler, örneğin havuç, yüksek miktarda beta-karoten içeriyor.

Mor sebzeler, örneğin mor lahana ve patlıcan, flavonoidler açısından zenginlik içeriyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, roka, ıspanak ve dereotu gibi bitkiler, vücudun bağışıklığını destekliyor ve bu yüzden her renk gıdayı bir arada tüketmek bağışıklık sistemine katkı sağlıyor.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme