Her şey bir avuç polenle başladı

Edirne'de 15 yıldan beri arıcılık yapan 37 yaşındaki Erman Arabacı, meslek hayatındaki başarısını ''Avucumdaki Polen' ismini verdiği kitabında anlattı.

TAKİP ET

Edirne merkeze bağlı Budakdoğanca Köyü'nde arıcılık yapan Erman Arabacı, 15 yıldan bu yana işini büyük bir aşkla sürdürüyor. Disiplinli, sabırlı ve özverili çalışmaları sayesinde işini ilerleten Arabacı, meslek hayatındaki zorluklar ve başarısının sırlarını bir kitapta topladı.

Arıcılıkta üretimden satışa kadar mesleğin her aşamasında yaşadığı deneyimleri paylaştı. Arabacı, usta öğretici seviyesine geldiği mesleğini, daha da ileri taşıyarak bu noktada örnek olmayı hedefliyor.

“Her şey bir avuç polen ile başladı” diyerek yola çıkan ve meslek hayatına ilişkin kitap yazmaya başlayan Arabacı, her şeyin başının işini sevmekten geçtiğini aktardı.

Arıcılığa küçük yaşlarda başladığını ve gençlik yıllarında işin inceliklerini ve detaylarını öğrendiğini söyleyen Arabacı, birkaç arı kutusu varken polen üretimine merak sardığını ve araştırmalara başladığını aktardı.

“Küçük bulgur taneleri gibi renkli toplar” hakkında araştırmalar yaptığını ve birkaç üretim metodunun kafama yatmasıyla sipariş verdiğini belirten Arabacı, işi başardığında bir avuç polenin mutluluğunu yaşadığını ve devamının geldiğini anlattı.

İlk olarak ürünlerini kırsalın doğal pazarında satmaya başladığını hatırlatan Arabacı, müşteri sayısının ve ilginin artmasıyla birlikte kendisine bir işletme açtığını aktardı.

Başarıya giden yolun sabır ve azimden geçtiğini söyleyen Arabacı, insanlara iş dünyasında fark yaratma ve hedeflere ulaşma konusunda izleyecekleri yolu bir kitapla anlatmak istediğini ifade etti.

Başarıya giden yolun, belli evrensel prensiplerden geçtiğini belirten Arabacı, kitabın sadece arıcılık ve polen üreticiliği alanında değil, hayatın her alanında yeni bir bakış açısı kazandırma noktasında yol gösterici olduğunu dile getirdi.

MUHABİR

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme