Heyecan yüksek

Türkiye'nin kürek sporunda tek doğal parkuru olan ve ilk kez uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak Meriç Nehri'nde hazırlıklar sürüyor.

TAKİP ET

Doğal parkur haline getirilen Meriç Nehri'nde hazırlıklar sürüyor. Kısa sürede gerçekleştirilen idman ve yarışlarla kürek sporu için önemli bir merkez haline gelen nehirde milli takımlar idman yapıyor.

İki ulusal şampiyona sonrası uluslararası ilk organizasyona ev sahipliği yapacak Edirne'de heyecan yüksek.

6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Kürek Şampiyonası öncesi protokol tribünü, parkur iyileştirme ve düzenleme işlemleri tamamlanmak üzere.

Uluslararası Kürek Federasyonu yetkililerince ekipmanlar kurularak testleri gerçekleştiriliyor.

Şampiyonaya 30 ülkeden 600'e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

-Meriç'in parkur oluş serüveni

TED Edirne Kolejinin üç yıl önce kürek kulübü kurması ve nehirde kürek festivalleri düzenlemesiyle Meriç Nehri'nin doğal parkur özelliği uluslararası kürek sporu camiasının dikkatini çekti.

Türkiye Kürek Federasyonunun da destek vermesiyle uluslararası camiada tanınmaya başlayan parkur kısa sürede aday merkezler arasına girdi.

Avrupa Kürek Şampiyonası için aday parkur olarak gösterilen Meriç Nehri'nde Dünya Kürek Federasyonu (FISA) heyeti incelemede bulundu.

Geçen yıl Çekya'da yapılan yarışlar sırasında gerçekleştirilen oylama sonucu Türkiye, Almanya ve İtalya'yı geçerek parkur yarışlarına ev sahipliği yapma hakkı elde etti.

Bir anlamda Avrupa'daki son parkur özelliği bulunan Bulgaristan'ın Filibe kentinden bu payeyi alan Edirne, bu yıl ulusal ve uluslararası pek çok organizasyona ev sahipliği yapmaya devam edecek.

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme