Hobi olarak başladığı resim yolculuğunu açtığı atölyelerde büyük aşkla sürdürüyor

Lise yıllarındayken yağlı boya çalışmasıyla birincilik elde eden 49 yaşındaki Ressam Özlem Özkal, hobi olarak başladığı resim yolculuğuna açtığı atölyelerde devam ediyor. 4 yıl önce Kaleiçi semtinde bir atölye açan Özkal, tabloların ve siparişlerin artması sonrası Tarihi Bedesten Çarşısı'nda 3 yeni atölye daha açtı.

TAKİP ET

İranlı bir ressamdan yağlı boya teknikleri eğitimi aldıktan sonra evinin bir bölümünü resim atölyesine çeviren Özkal, daha sonra kendisine bir atölye açmaya karar verdi. İlk olarak 4 yıl önce açtığı atölyede yaptığı resimleri internet üzerinden satışa sunarak çalışma hayatına başlayan Özkal, kendini geliştirmesi ve siparişlerinin artması sonrası işlerini büyüttü ve 3 yeni atölye daha açtı.

Yağlı boya ile lise yıllarındayken tanıştığını söyleyen Özlem Özkal, çocukluktan gelen resim tutkusunu yağlı boya üzerine aldığı teknik eğitimler sonrası büyüttüğünü ve geliştirdiğini ifade etti.

Hobi olarak yağlı boya üzerine çalışmalar yaptığını ve evde tabloların çoğalmasıyla kendisine bir atölye açmaya karar verdiğini söyleyen Özkal, 4 yıl önce bir atölye açtığını ve orada talep üzerine sınıf açıp dersler de verdiğini belirtti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki yağlı boya tablo meraklılarına da sosyal medya üzerinden eğitim verdiğini hatırlatan Özkal, işlerinin artmasıyla birlikte eğitimlere ara verdiğini aktardı.

Yağlı boya tabloları ve siparişlerinin artmasıyla birlikte atölye sayısı 4'e ulaşan Özkal, işyerinde hem yağlı boya tablolarını hazırlıyor, hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

Edirne'de Tarihi Bedesten Çarşısı'nda açtığı atölyelerde yaptığı yağlı boya resimlerini sergileyen ressam Özlem Özkal, sanatına gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda 3 atölyesi bulunan Özkal, "Atölyede workshop gibi çalışma yapıyorum. İnsanlar burada tarihi çarşıyı gezerken beni izliyorlar. Yaparken görünce hoşlarına gidiyor. Yurt içi ve Yurt dışı sipariş alıyorum ve kargo ile gönderiyorum. Yerli ve yabancı turistlerin biraz daha sanata meraklı olduklarını gözlemledim. Atölyemde hem sanatımı icra ediyorum hem de çalışmalarımı gelenlerin beğenisine sunuyorum" dedi.

Lise yıllarındayken başladığı yolculuğu büyük bir aşkla sürdürdüğünü söyleyen Özkal, herkesin evinde küçük de olsa yağlı boya çalışmasıyla yapılan bir tablo olmasını istediğini ve bu yüzden de fiyatları uygun tuttuğunu, her bütçeye göre bir tablo olduğunu dile getirdi.

Sanatı sevdirmek adına birçok çalışmaya imza attığını aktaran Özkal, bu yüzden hediyelik serisi başlattığını ve bunun da çok ilgi gördüğünü söyledi.

"Edirne'nin tarihi güzelliklerini resmediyorum"

Çeşitli doğa ve manzara karelerinin yanı sıra Edirne'nin tarihi güzelliklerini de resmettiğini söyleyen Özkal, "Gezip dolaşırken gördüğüm ve hoşuma giden eserlerle ilgili atölyeye geldiğimde çalışma yaparak onları tabloya dönüştürüyorum. Osmanlı eserlerini, resmediyorum manzara resimleri yapıyorum. Sipariş üzerine de çalışmalarım oluyor. Genelde seri olarak çalışıyorum ve insanların en çok neleri sevdiğine bakarak hareket ediyorum. Osman Hamdi Bey'in portresi son çalıştığım siparişlerden biriydi. Kaplumbağa terbiyecisini çalıştım" ifadelerine yer verdi.

Eserlerinde biraz doğaçlama gittiğini biraz da gördüklerinden esinlendiğini aktaran Özkal, "Bakıyorum bazı manzaralarda bir yeri görüyorum. Onu birleştiriyorum. O şekilde çalışmalarıma devam ediyorum. İlgi güzel, insanlar meraklı. Özellikle beni atölyede resim çizerken gördüklerinde daha da ilgilerini çekiyor ve gelip hem sohbet ediyorlar hem de beğendikleri tabloları satın alıyorlar" dedi.

İşin ticari boyutunun yanı sıra her evde bir yağlı boya tablosu bulunmasını ve isminin hatıra olarak yaşatılmasını daha çok önemsediğini belirten Özkal, herkese sevdiği işin ve hayalinin peşinden gitmesini tavsiye etti.

İpek Esma Çeşme

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme