İçme Suyuna Yüzde 30 Zam Geldi

Edirne Belediye Meclisi, olağanüstü toplantısında şebeke suyunun metreküp fiyatına yüzde 30 zam öngören ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen karar, Ekim ayı toplantısında AK Parti ve MHP'li üyelerin hayır oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki abonelerden ise ek katkı payı alınacak.

TAKİP ET

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda içme suyuna zam görüşüldü. Alınan kararla birlikte şebeke suyunun metreküp fiyatına yüzde 30 zam talebi kabul edildi.

AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşın içme suyuna zam kararı CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

ALT YAPININ TAMAMLANDIĞI BÖLGELERDEN KATKI PAYI ALINACAK

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün tamamlanan alt yapı için vatandaşlardan katkı payı alınması teklifi de Ekim ayı toplantısında görüşüldü. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının tamamlandığı abonelerden katkı payı alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Kararla birlikte, altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki abonelerin faturalarına ek katkı payı ödemesi de yansıtılacak.

Geçmiş dönemde abonelerden katkı payı alınmadığını belirten Başkan Akın, Sayıştay raporunda bu konu hakkında uyarılara yer verildiğini ve bu dönem katkı payı almaya başlayacaklarını söyledi.

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme