İlk kayıt yapıldı

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk kaydı Prof. Dr. Mustafa Hatipler tarafından yapıldı.

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler üniversitelerdeki kayıt sürecine çevrildi. Adaylar işlemlerini üniversitelerin kayıt merkezlerinden ya da ‘E-Devlet' üzerinden yapabiliyor.

Trakya Üniversitesi'nde kayıt heyecanı başladı. Hayallerindeki bölümleri tercih eden ve Edirne'yi kazanan öğrenciler, kayıt heyecanı yaşadı. İlk kayıtları geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Trakya Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler yaptı.

Öğrencilerin kurumsal kimliğe sahip olması konusunda ciddi atılımlar atacaklarını söyleyen Prof. Dr. Hatipler, daha sonraki hedefin ise Trakya Üniversitesi ile Edirne'yi bütünleştirici çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı.

Kayıtların genellikle elektronik ortamda yapıldığını, ancak sembolik olarak bu geleneği sürdürmek istediklerini belirten Hatipler, "Pırıl pırıl öğrencilerimizle yeni dönemde bir arada olacağız. Devletimizin ve üniversitemizin tüm imkânlarını ortaya koymak suretiyle bir eğitim-öğretim yılının başındayız" dedi.

"Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar"

Dinlenmemek üzere yola çıkanların asla yorulmayacağını belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hatipler, "'Ben şurada bir yatayım dinleneyim' şeklinde bir anlayışınız olmasın. Okurken yorulduysanız yazmaya başlayın, yazarken yorulduysanız başka bir eyleme yönelin. Ama sürekli bir çalışma temposu içinde olun. Lütfen bunu unutmayın." dedi.

İlk kayıtları yapan Rektör Prof. Dr. Hatipler, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.

YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapacak.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme