İnsan hakları bilinci geliştirilecek

Edirne'de öğretmenler, öğretmen adayları ve eğitimciler için Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) tarafından 'Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Üzerinden Temel Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi' eğitimi verilecek.

TAKİP ET

SEHAK tarafından 17 Mart Pazar günü, Amsterdam merkezli Anne Frank House ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliği ile geliştirilen eğitim konsepti ve içeriğinde, toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınması ve eğitimde insan hakları bilincinin ve demokratik değerlerin güçlendirilmesi yer alıyor.

Katılımcılara, tarih, Holokost (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılması ve tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları konuşulacak.

Aktif katılım içerecek olan seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecek ve eğitimin sonunda katılım sertifikası verilecektir.

İpek Deniz

Bakmadan Geçme