İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü kapsamında Meriç Köprüsü'nde etkinlik düzenlendi

Edirne'de 30 Temmuz İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü kapsamında Meriç Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinlik düzenlendi.

TAKİP ET

İnsan Ticaretiyle Mücadele günü kapsamında Meriç Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinlikte, motosiklet sürücüleri iki ayrı parça şeklinde hazırlanan 'Esir Alınmış Hayatlara Umut Olun' sloganının yazılı olduğu pankartı birleştirerek farkındalık oluşturmak istedi.

Her yıl 30 Temmuz'da düzenlenen İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü, İnsan ticaretinin ağır bir insan hakkı ihlali olduğu ve her yıl milyonlarca insanın mağdur edildiğinin hatırlatılması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Edirne'de bu yıl farklı bir organizasyonla kutlanan İnsan Ticaretiyle Mücadele günü kapsamında kentte Meriç Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinlik gerçekleştirildi.

Edirne Motosiklet Spor Kulübü üyeleri 'Esir Alınmış Hayatlara Umut Olun' sloganının yer aldığı iki parçadan oluşan pankartı, köprüde bir araya getirdi. Etkinlik süresince köprü 5 dakikalığına araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Etkinlikte konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, insan ticaretinin modern kölelik olarak nitelendirdi.

Aşılıoğlu, "Günümüzün 'modern köleliği' olarak nitelendirilen insan ticareti, insanlığa karşı işlenen çok ağır bir suçtur ve en önemli insan hakları ihlallerinden birisi olarak karşımızda durmaktadır. En kısa tanımıyla insan ticareti, bir kimsenin rızası olmadan zorla çalıştırılması ve emeği üzerinden haksız kazanç elde edilmesidir. Yani nihai amaç sömürüdür. Başkanlığımız koordinasyonunda, Müdürlüğümüz de bu suçla etkin mücadele etmekte, mağdurların korunması ve suçun önlenmesine yönelik titiz çalışmalar yürütmektedir. Bu amaçla 'İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mağdurların Korunması Çalışma Grup Başkanlığı'nı kurduk. Göç uzmanı, psikolog ve sosyal çalışmacıdan oluşan çalışma gruplarımız, sadece mağdur tespit işlemleri ile ilgilenmekle kalmayıp bu suçla mücadele adına kolluk birimlerimizle birlikte proaktif çalışmalar da gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Aşılıoğlu, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda insan ticareti suçuyla etkin şekilde mücadele edildiğini söyledi.

Edirne Motosiklet Spor Kulübü Üyesi Selda İnanç da insan ticaretinin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirterek her yıl milyonlarca insanın mağdur olduğuna değindi.

İnanç, "İnsan ticareti zorla çalıştırma, organ ticareti gibi amaçlar için bir insanın kullanılmasını ifade eder. İnsan tacirleri mağdurlarını tehdit, şiddet ve hile yoluyla kontrol eder ve onların özgürlüklerini eline alırlar. İnsan ticareti bir insan hakları ihlalidir ve milyonlarca insanı mağdur etmektedir. Biz insan ticareti ile ilgili mücadelede farkındalık yaratmak, mağdurları korumak ve suçluları cezalandırmak için bu projede yer aldık. Bu kapsamda kurumlarla iş birliği yapmaya devam ediyoruz. Bizler, insan ticareti ile mücadeleye katkıda bulunabildiysek ne mutlu" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme