İstihdama Katkı Sağlanacak

Koronavirüs salgını hemen her sektörü olumsuz etkiledi. Salgından en çok etkilenen ise ekonomi oldu. Salgın nedeniyle yaşanan zor süreçte istihdama katkı sağlayacak yeni bir işletme daha Edirne'de hizmete girdi. İşletmenin açılışını AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan birlikte yaptı.

TAKİP ET

AK Parti İl Başkanı Belgin İba açılışta yaptığı konuşmada işletmenin Edirne için hayırlı olmasını diledi.

İşletme ortaklarından Ezgi Yavuz, 10 yıldır sektörün içerisinde yer aldıklarını dile getirdi. Yavuz; "10 yıldır bu sektörle beraberiz. Hem turizm işletme okuduk hem sektörümüzü devam ettiriyoruz. Biz bu yatırımı yaparken korkmadık. Edirne halkı'na güvendik. Burayı sadece öğrenciler ayakta tutmuyor. Bizim Edirne halkımız güzel bir halk, sosyal bir halk. Edirne'deki hemşerilerimizde inşallah bizi destekleyecek. Buranın sadece öğrenci ile ayakta kalmadığını göstermeye çalışıyoruz aslında. Bunun için bir yatırım." İfadelerini kullandı.

İşletme ortaklarından Serkan Üzelmeriç; "Deneyimlerimi kendi kazancımı sağlayabilmek için kendi dükkanımı açmaya karar verdim. Buraya böyle bir yatırım yaptık. Umarım hayırlısı olur. Pandemi süreci zaten 6-7 aydır süren bir süreç. Açılan işletmemizde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına göre vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. İnsanların evinde kalıp, sıkılmaktansa buraya gelip kendi alanlarında sosyalleşmeleri ve bir çok insanla birlikte vakit geçirmeleri onları psikolojik açıdan rahatlıyor. Şu anda yaklaşık 10 kişi istihdam ediliyor. Bu 10 kişi bizim için güzel bir rakam. Kafe için yeterli bir sayımı değil. Çünkü hizmetin daha iyi seviyelere ulaşması için fazla kişiye istihdam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanlar içinde istihdam sağlayabilmek bize gerçekten gurur veriyor. İnşallah yeni şube açılışımızda olacak. Bu sefer daha güzel bir mekanla vatandaşların karşısına çıkacağız." İfadelerini kullandı.

Ogün Kurkan

Bakmadan Geçme